Etter å ha fått ungene ut og på skolen gjorde daytrader Svend Egil Larsen fra Sola noen raske handler torsdag morgen.

– Jeg kjøpte Prosafe og BW Offshore, men skal ut igjen fredag, sier Larsen. Like før børsslutt onsdag kjøpte han også noen aksjer i Havfisk. Torsdag morgen var de solgt igjen.

– Det var en krone pluss, konstaterer Larsen, som ifjor takket være, en for ham, langsiktig handel hadde et godt år med «noen millioner i pluss».

Utforbakke

Svend Egil Larsen ser store muligheter i urolige tider for oljesektoren.

– Volatilitet er det jeg lever av. Det er egentlig ganske kjekt nå. Uroen trenger ikke stanse for min del, sier Larsen.

– Det er helt fantastisk med en strålende himmel og fantastiske forhold, konstaterer Paul Arne Skajem. Han snakker ikke om Oslo Børs, men alpinbakkene i franske Val d’Isère.

Investor Paul Arne Skajem. Foto: Tor Richardsen /
Investor Paul Arne Skajem. Foto: Tor Richardsen / (Foto: NTB scanpix)
– Jeg konsentrerer meg mer om å komme ned bakken enn børsen nå, fortsetter Skajem på telefon. Gjennom sitt firma Skajems Planteskole på Vinderen i Oslo har den tidligere alpinisten utvidet sin portefølje fra hageartikler og grønt til å omfatte en betydelig aksjeportefølje på noen titall millioner kroner.

– Det er jo spennende det som skjer med oljen nå. Det har jo ramlet noe veldig. Spørsmålet er om det er på tide å gå inn nå, sier Skajem. Hans svar er å vente.

– Vurderingen er jo om man skal kutte tap eller sitte igjennom, sier Skajem. Oljeuroen gir muligheter, men Skajem er skeptisk.

– Hver gang man pirker borti oljegreiene så ramler det, sier Skajem.

Bunnen ikke nådd

Svend Egil Larsen har liten tro på at oljesektoren har nådd bunn ennå, men han er inne og kjøper aksjer innenfor sektoren likevel – med svært kort horisont.

– Det er snakk om minutter, maks noen timer, forteller Larsen. Olje skal videre ned, ifølge daytraderen.

– Hvis man tror bunnen er nådd nå må man ta et «bet» og gå bredt inn i olje, sier han. Men Larsen tror ikke bunnen er der ennå.

– Det var skremmende å se Seadrill-aksjen med 30 prosent fall på en dag. Og det med en solid eier i ryggen, konstaterer Larsen. Han tror Seadrill-aksjen dras ned mot null, men er ikke fremmed for å kjøpe.

– Men det blir helt kortsiktig, sier Svend Egil Larsen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.