Goldman Sachs venter fokus på oljeserviceselskapenes arbeidskapital i 2016, og mener Aker Solutions og Subsea 7 er blant selskapene med størst risiko for negativ arbeidskapitalutvikling.

«Ettersom lave oljepriser leder til negativ kontantstrøm blant oljeprodusentene, tror vi oljeserviceselskapene vil stå overfor utsatte betalinger som de i stor grad måtte akseptere gitt høy konkurranse for nye ordre med mangel på ordreinngang i industrien. Vi venter et negativt finansieringsgap, hovedsakelig drevet av oppbygging av kundefordringer», skriver Goldman Sachs i en analyse datert 6. februar.

Aker Solutions nedgraderes til salg fra nøytral med et kursmål på 24,7 kroner.

Nedjusterer

Meglerhuset mener at Aker Solutions trolig vil se svekket ordreinngang de neste to årene som vil lede til redusert inntjeningsvisibilitet og marginpress. I tillegg ser de risiko for oppbygging av kundefordringer, og legger til at de allerede har begynt å observere det.

For Subsea 7 nedjusteres kursmålet til 47,8 kroner fra 67,8 kroner og salgsanbefalingen opprettholdes. Resultatestimatene for 2015 tatt ned, mens de økes for 2016/17, hvor antatte kostnadsbesparelser ventes å bidra til å motvirke pågående svekkelse i ordreinngangen.

Blant andre kursmålendringer reduseres TGS til 108,6 kroner fra 148,1 kroner, mens PGS kuttes til 30 kroner fra 44 kroner.

Innen rigg nedjusteres kursmålet på Seadrill til 14,3 kroner fra 22,9 kroner, mens kursmålet på Odfjell Drilling settes til 4,2 kroner fra 4,9 kroner.

Les også:
100 mrd. dollar forsvant i januar
Store endringer i Yara-ledelsen
Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.