Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
John Fredriksen kontrollerer Marine Harvest. Foto: Ida von Hanno Bast
John Fredriksen kontrollerer Marine Harvest. Foto: Ida von Hanno Bast les mer

Oppdrett

Marine Harvest søker 14 konsesjoner

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Marine Harvest søker om 14 utviklingskonsesjoner for test og utvikling av teknologi laget av Hauge Aqua. Teknologien er basert på den lukkede konstruksjonen «Egget».

«Egget» er en lukket teknologi som er formet som et egg. Det skal være 44 meter høyt, 33 meter bredt og 90 prosent av konstruksjonen vil være under vann. Hvert egg skal på sikt kunne romme 1.000 tonn laks. Teknologien, som er utviklet av Hauge Aqua AS, har et mål om å møte flere store utfordringer for næringen, deriblant lus og rømming. I tillegg vil anlegget forsøke å samle partikulært materiale, opplyser Marine Harvest i en melding torsdag.

-Målsetningen med dette prosjektet er å forsterke den konkurransefordelen norsk akvakultur allerede har gjennom tilgang på skjermede kystnære områder. Egget representerer en helt ny retning, og er et sprang i utviklingen av lukkede systemer. Målet vårt er å produsere sunn og smakfull laks på en enda mer bærekraftig og kostnadseffektiv måte, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest i en kommentar.

Prosjektet vil gå over tre faser, med gradvis utvikling og testing av konseptet. I søknaden legges det opp til fullskalauttesting med til sammen ti enheter i 2018. Før denne tid vil det gjennomføres forsøk med fisk i pilot- og prototypekonstruksjoner.

Les også:
Sør-Afrikas økonomi på randen av stupet
Ekspertgruppe varsler skatt på 65 prosent
Asia i dag: Kan bli fire ganger verre enn subprimekrisen 

Se på DNtv:

 

MARINE HARVEST ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Finans Hauge Aqua Alf-Helge Aarskog Marine Harvest Laks Oppdrett
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.