De tre viktigste indeksene i det amerikanske aksjemarkedet falt alle markert tilbake torsdag. Nok en dag var det global finansuro som preget handelen.

Skuffende resultater og økt bekymring over dårlige lån og kredittverdighet i banksektoren har ført til svært store bevegelser, spesielt i Europa, denne uken.

I sentrum for oppmerksomheten har tyske Deutsche Bank befunnet seg. Bankens børsverdi er redusert med over 40 prosent så langt i år. Europeiske bankaksjer generelt preges av økt frykt rundt den økonomiske utviklingen og bankenes evne til å håndtere svakere makroforhold. Deutsche Bank tynges i tillegg av bekymring for problemer i den pågående omstruktureringen av banken, samt risikoen for ytterligere kostnader knyttet til rettstvister.

Samtidig har usikkerheten rundt pengepolitikken i USA kommet på banen igjen som et tema i markedene.

- Sentralbankpolitikk og usikkerhet rundt dens effektivitet er den store makrobekymringen akkurat nå. Det er store avvik mellom det Fed kanskje vil gjøre, hva de sier de vil gjøre og hva markedet forventer. Det er mye usikkerhet rundt Fed som kommer tilbake og som minner om sommeren ifjor, sier forvalter Leo Grohowski i BNY Mellon Wealth Management til Bloomberg News.

I markedet er det en tydelig flukt til sikkerhet. Renten på amerikansk statsgjeld med ti års løpetid var på 1,64 prosent da handelen på aksjebørsene ble avsluttet klokken 22.00 norsk tid. Tidligere på dagen var renten helt nede i 1,54 prosent, det laveste på flere år.

Gull, som også antas å være en trygg havn, steg til over 1260 dollar per troy unse. Oppgangen torsdag var den kraftigeste siden finanskrisen, ifølge Financial Times.

Indeksene (sluttkurser)


Følg markedene i DN Investor

Les også:

 

- Man får nesten litt Lehman Brothers-følelsen

Bankaksjer raser i Europa

Se DNtv: Alstadheim: - Flinkere til å provosere enn å reformere

Alstadheim: - Flinkere til å provosere enn å reformere
- Sylvi Listhaug har blitt et argument i seg selv for å ikke støtte forslagene hun kommer med.
04:06
Publisert:

Canald Digital-sjefen bekrefter prisøkning

Canal Digital-sjefen bekrefter prisøkning
Administrerende direktør Ragnar Kårhus vil ikke si noe om hvor mye eller når.
01:54
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.