Norske Skog vant frem i en domstol i New York, etter at en gruppe obligasjonseiere hadde forsøkt å stanse selskapets planlagte restrukturering av to lån. Norske Skog kan dermed gjennomføre sin planlagte restrukturering.

Den opprinnelige fristen kreditorene fikk for å akseptere planen for restrukturering av Norske Skogs gjeld, gikk ut 4. februar. Men en gruppe kreditorer, frontet av investeringsbanken Citi, fikk utsatt fristen til 26. februar ved en midlertidig forføyning til en domstol i New York. Denne kreditorgruppen mener at redningsplanen favoriserer enkelte obligasjonseiere på bekostning av andre, noe Norske Skog-ledelsen bestrider.

Domstolen rakk imidlertid ikke å behandle saken ferdig før fristen for å godta planen utløp og fristen ble dermed ytterligere utsatt til 11. mars.

Norske Skog melder onsdag at selskapet har fått medhold i domstolen og den midlertidige forføyningen er dermed hevet. Sammen med sine juridiske rådgivere vil Norske Skog nå gå gjennom detaljene i domstolens avgjørelse og vurdere om den påvirker den planlagte restruktureringen, opplyser selskapet.

Se video: Dette skal redde Norske Skogs Haldenfabrikk

Biogass og nanocellulose skal redde Saugbrugs
Slik er fremtidsplanene til Norske Skogs Haldenfabrikk, Saugbrugs.
01:60
Publisert:
 

Tilbudet til kreditorene innebærer en reduksjon i netto gjeld på rundt én milliard kroner og redusere årlige rentebetalinger med om lag 150 millioner kroner.

Norske Skog har en samlet gjeld på cirka 12,5 milliarder kroner, mens netto rentebærende gjeld er 8,5 milliarder kroner.

Kreditorene i to usikrede obligasjonslån som forfaller i henholdsvis 2016 og 2017 må si ja til planen. Det er kreditorene i et sikret lån som forfaller i 2019, som protesterer på planen, siden 2016 og 2017-lånene tilbys bedre sikkerhet, noe 2019-obligasjonseierne mener er på bekostning av deres sikkerhet.

Ifølge meldingen onsdag har eiere som representerer mer enn 40 prosent av hovedstolen i 2016-lånet og 75 prosent av hovedstolen i 2017-lånet akseptert planen.

Norske Skog trenger 90 prosent aksept fra 2016-eierne og 75 prosent fra 2017-eierne innen fredag 11. mars klokken 13 for at bytteavtalen går gjennom.

I februar ble det også kjent at det er betydelig uenighet mellom Norske Skog og selskapets revisor, Ernst & Young, om prinsippene som skal legges til grunn i nedskrivningstester. I meldingen onsdag opplyser Norske Skog at det kommer en melding om denne saken i neste uke.

Følg markedet på DN Investor

Les også:  Sier opp og permitterer 260 ansatte i Norge
  TGS-sjefen går av
Asia i dag: Resultatsvikt for Asia
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert: