Den innledende undersøkelsen til Konkurranseverket (KKV) indikerer at Schibsteds kjøp av Hemnet vil hemme konkurransen betydelig.

Det fremkommer av Konkurrensverkets beslutning onsdag, der de besluttet en utvidet undersøkelse av transaksjonen.

De ser problemer i markedet for digitale boligannonser og digital annonsering, men også i markedet for salg av markedsstatistikk, markedet for annonsering av boligtjenester og meglermarkedet.

«Gjennom oppkjøpet risikerer Blockets disiplinerende konkurransetrykk på Hemnet å forsvinne», heter det i begrunnelsen.

De skriver videre at ingenting tyder på at en mulig lisensiering av «Blocket Bostad Säljes» til Bovision vil kunne erstatte dette konkurransetrykket, ettersom dette er en liten aktør uten Schibsteds finansielle ressurser i ryggen.

Ifølge begrunnelsen skal meglere og meglerkjeder ha uttrykt bekymring for at det eneste alternativet til Hemnet forsvinner. De ser fare for ytterligere prisøkninger og at det sammenslåtte selskapet kan ta over tjenester tradisjonelt tilbud av meglere.

Konkurransetilsynet konkluderer dermed med at det trengs ytterligere utredning og analyse av effektene som den økte markedskonsentrasjonen kan føre med seg. De vil også se mer på faren for høyere priser og at det sammenslåtte selskapet kan ta over meglertjenester.

Vedtaket innebærer at Konkurranseverket har mulighet til å fortsette å undersøke saken i inntil tre måneder. Innen senest 9. juni 2016 vil de avgjøre om avtalen skal tillates.

Følg markedet på DN Investor

Les også: NRK: Norwegian og Widerøe skrur opp prisene

Sier nei til flere kunder  

Slik kan du skaffe deg gullkort for resten av livet

DNB kutter fastrenten med 0,04 prosentpoeng (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert: