Aksjeindeksene i USA var lite endret etter mandagens handel. De tre indeksene som følges tettest endte blandet, med svak nedgang for den brede S&P 500 og moderat oppgang for tungvektsindeksen Dow Jones og teknologitunge Nasdaq.

Markedsaktørene retter denne uken oppmerksomheten mot sentralbanken Federal Reserve, som tirsdag og onsdag avholder rentemøte, der rentebeskjeden kunngjøres onsdag klokken 19:00.

Markedet priser for øyeblikket inn nær null prosent sannsynlighet for renteøkning på onsdag. Først i juni i år er det priset inn sannsynlighet på rundt 50 prosent for en renteøkning, ifølge beregninger CME Group har gjort på grunnlag av handler i markedet for fremtidsrenter.

Oljefall

Oljeprisene falt tilbake mandag. Den amerikanske referanseoljen WTI med levering om én måned (1. posisjonskontrakten) sluttnoterte til 37,18 dollar på råvarebørsen Nymex i New York mandag. Det tilsvarer en nedgang på 1,32 dollar, eller 3,4 prosent, siden fredagens sluttnotering.

Den europeiske Brent-oljen var ned 0,8 dollar fatet til 39,59 dollar da den ordinære aksjehandelen i USA ble avsluttet.

- Kombinasjonen av moderat gevinstsikring og deretter en reaksjon på nedgangen i prisen på olje har ikke gitt oss en full hårklipp, men bare en lett trimming. Selv om billig olje er bra for de fleste land og sektorer, er vi fremdeles sørgelig positivt korrelert med prisen på olje, sier sjefstrateg John Stoltzfus i Oppenheimer & Co til Bloomberg News.

Oljetungvekterne Exxon Mobil og Chevron endte henholdsvis opp 0,3 og ned 1,1 prosent mandag.

Frykter global resesjon

Hos meglerhuset Morgan Stanley er strategene i økende grad bekymret for risikoen for en global resesjon, og de har kuttet sine anslag for alle store aksjemarkeder og anbefaler investorer å selge aksjer som har utviklet seg sterkt den seneste tiden, ifølge Marketwatch.

I Morgan Stanley-rapporten mandag nedjusterer strategene tolvmånederskursmålet på S&P 500-indeksen til 2.050 poeng fra tidligere 2.175 poeng, noe som indikerer at indeksen anslås kun å stige 1,4 prosent det kommende året fra sluttkursen på 2.022 poeng fredag.

USA gikk over til sommertid søndag og dermed åpner og stenger USA-børsene en time tidligere enn normalt norsk tid. Her hjemme går vi først over til sommertid 27. mars.

Indeksene (klokken 15.50):

 

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Millioner krever presidentens avgang

Ytterligere 600 mister jobben i Aker Solutions

Billigere Porsche-suv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?

Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?
Det skjer neppe med det første, men i fremtiden kan en robot som denne ta i mot deg når du skal sjekke inn på flyplassen eller på hotellet.
01:13
Publisert: