Den amerikanske oljeservicegiganten Halliburton blir saksøkt av justisdepartementet i USA (DOJ) for å blokkere kjøpet av konkurrenten Baker Huges.

Det melder Bloomberg News onsdag, ifølge TDN Finans.

Bakgrunn: USA: Kan kreve at Halliburton selger til én enkelt kjøper og Halliburton kjøper Baker Hughes

Halliburton og Baker Hughes vil kjempe sterkt mot det amerikanske justisdepartementets (DoJ) forsøk på å blokkere den planlagte fusjonen mellom selskapene, ifølge en melding fra Halliburton onsdag.

«Selskapene mener at DoJ har kommet til feil konklusjon i sin vurdering av transaksjonen og at handlingen er kontraproduktiv, spesielt i lys av utfordringene USA og den globale energiindustrien opplever nå», skriver selskapet.

The Wall Street Journal skrev om saken tirsdag.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Aksepterer krisetilbud i Norske Skog

Oljeserviceselskap kutter 150 stillinger

Meglerhus: Denne koster mindre enn ni kroner før året er omme

Trolig mer olje enn antatt i Norges nordligste funn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Sanders: -Det går en vei til Det hvite hus
Det manglet ikke på seiersretorikk da Bernie Sanders talte etter å ha slått Hillary Clinton i nominasjonsvalget i Wisconsin. Han øyner nå muligheten for seier i New York, Oregon og California - og i presidentvalget i november.
00:46
Publisert: