Rente- og valutamarkedene er forsiktig avventende før nye pengepolitiske vedtak i sentralbankene i USA onsdag og Japan torsdag.

Selv om det ventes uendrede renter fra Federal Reserve onsdag, vil investorer følge med på om det er noen endring i tonen, sammenlignet med den senere tids «duete» kommentarer, sier SEB i sin morgenrapport.

Banken fremholder at de fleste aksjemarkeder i Asia svekkes tirsdag, og at investorer er avventende før sentralbankmøtene. Bank of Japan ventes å komme med ytterligere pengepolitiske lettelser.

USAs økonomiske vekst har innledet året svakt. SEB venter at tallene for første kvartal, som publiseres torsdag, vil vise at BNP steg med «svake» 0,5 prosent på årsbasis.

Venter tiltagende vekst

«Vi venter imidlertid at veksten vil ta seg opp i andre kvartal og fremover. To viktige elementer i vurderingen av styrken ved utgangen av første kvartal og begynnelsen av andre kvartal, offentliggjøres i dag; ordrene på kapitalvarer («durable goods») i mars, og forbrukertilliten i april», heter det i morgenrapporten.

Ordrene av varige goder ventes å ha kommet betydelig opp igjen, som følge av solide luftfartsordrer. Forbrukertilliten ventes å vise en liten nedgang, men ifølge SEB fortsatt på et høyt nivå, sammenlignet med den senere tids standard.

«Det er ikke de aller største nøkkeltallene på kalenderen i dag. Men kanskje særlig amerikanske ordretall for kapitalvarer og konsumenttillit kan påvirke markedet hvis de avviker mye fra forventningen», sier Nordea Markets i sin morgenrapport.

Tror på samme tone

DNB Markets viser til at det er bred enighet om at Federal Reserve vil holde styringsrenten uendret på 0,25-0,50 prosent.

«Vi tror heller ikke at Fed vil signalisere noe om rentebeslutningen i juni, men at de vil opprettholde kommunikasjonen om gradvise rentehevinger som avhenger av den økonomiske utviklingen fremover», sier banken i sin morgenrapport.

Kronen er tirsdag morgen svekket med om lag trekvart øre mot euro, til 9,2501, sammenlignet med nivået da Oslo Børs stengte mandag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med rundt en halv øre, til 8,2095.

Euro er om lag uendret på 1,1269 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1268 dollar ved stengetid for New Yorks valutahandel sent mandag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet mandag på 1,34 prosent, mot 1,32 prosent foregående handelsdag.

Les også:

Kinesiske Tesla-kloner: - Dette er som dotcom-boblen

Globalt finansnettverk advarer om svindelbølge

Champs-Élysées skal bli gågate en gang i måneden

 

Se på DNtv:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.