Flere mindre banker har det siste året markert seg i boliglånsmarkedet med lave renter. Blant disse er Landkreditt, som nå melder om kraftig vekst. Det siste året har ders boligutlån økt med hele 38,3 prosent.

- Vi er en ren nettbank som tilbyr effektive selvbetjeningsløsninger. Det tror vi faller i god jord hos kundene, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum.

Les også om vekst i BN Bank:  - Roboten som sorterer og prioriterer lånesøknader er gull verdt

Brøt 2-grensen

Lønnum mener prising av tjenestene er en viktig grunn til veksten, og det stemmer godt med at økningen var særlig sterk i første kvatal. I januar dumpet nemlig banken den nominelle boliglånsrenten på lån over to millioner kroner til 1,99 prosent.

To-prosent-grensen ble først brutt av Boligkreditt.no og Danske Banks Akademikerne-avtale, men dette var tilbud som krevde spesielle medlemsskap eller at man lånte over fire millioner kroner.

Landkreditt var først uten under to prosent uten slike vilkår og det har gitt vekst. På årets tre første måneder økte boligutlånsvolumet med 17,8 prosent.

Mer balanse

Landkreditt har nå 36 prosent av utlånsvolumet på 18,8 milliarder kroner i boliglån, resten er næringslån til landbruket. Landkreditt har et uttalt mål om å "utjevne" forskjellen på personmarkedslån og landbruksporteføljene, men også lån til landbruket har vokst med ti prosent det siste året.

Utlånsrenten til landbruket er senket til 2,95 prosent, som ifølge Landkreditt er deres beste rente siden oppstarten i år 2002.

Resultatet for kvartalet er ned fra 25,2 til 23,8 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

 

Les også om vekst i BN Bank:  - Roboten som sorterer og prioriterer lånesøknader er gull verdt

LES OGSÅ OM:

Stor oversikt: Kjedene kundene liker minst dnPlus (+)

40 prosent blir uføre: – Jeg liker ikke meg selv slik jeg er nå dnPlus (+)

Stor interesse for hytter under fem mill: Full fart opp til fem mill. dnPlus (+)

 

SE PÅ DNTV:

Fortvilte Utøyanaboer: – Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert:

- Oljefondet alene kan ikke gjøre noe med lønnsnivået i verdens største selskaper
Det er også usikkert om de bør gjøre det, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt. Bare uker etter at Oljefondet stemte for å gi BP-sjef Bob Dudley 164 millioner i lønn, varslet Oljefondets leder Yngve Slyngstad at fondet skal vurdere høye lederlønner.
02:26
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.