Fredag skal Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite igjen forsøke å komme til bunns i Telenor og Næringsdepartementets håndtering av korrupsjonssaken i Vimpelcom.

Så langt ser det ut til at de aller fleste stolene fylles opp. Kun én har takket nei; Telenor-ansatt og tidligere Vimpelcom-styremedlem Ole Bjørn Sjulstad.

I en epost til komiteen skriver Sjulstad at han "har kommet fram til at jeg takker nei til å delta i kontrollhøringen". Sjulstad gir ingen begrunnelse overfor komiteen. DN har ikke lykkes å komme i kontakt med Sjulstad.

Kommer med forbehold

Tidligere finansdirektør i Telenor Richard Olav Aa skriver i en epost til komiteen at han er innstilt på å delta i høringen, men at han har visse forbehold:

"Jeg må avklare med Telenor ASA visse forhold rundt konfidensialitet i forkant av høringen. Dette har jeg tatt opp med Telenor ASA. Jeg legger til grunn at Telenor avklare dette forut for høringen", skriver Aa i en epost til komiteen.

Etter det DN forstår kan Aa derfor likevel velge å takke nei til høringen dersom han ikke får avklaringen han har bedt om.

(Saken fortsetter under).

Tidligere juridisk direktør i Telenor Pål Wien Espen er fortsatt i tenkeboksen. Han har ennå ikke svart på komiteens invitasjon.

Disse kommer

Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas skrev i en epost til komiteen mandag kveld at han vil delta i høringen.

Baksaas innrømmet ifjor høst at han ikke fortalte alt under forrige høring i saken.

Les mer: Glad han ikke fortalte alt dnPlus

Disse har også takket ja til å komme i høring på fredag:

  • Telenor-sjef Sigve Brekke
  • Telenor-styreleder Gunn Wærsted
  • Tidligere Telenor-styreleder Svein Aaser
  • Næringsminister Monica Mæland
  • Tidligere næringsminister Trond Giske
  • Tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder
  • Ingebret Hisdal og Anne Helsingeng fra Deloitte, som har gransket Telenor
  • Generalsekretær i Transparency International Guro Slettmark

Følg markedet på DN Investor

Les også: 
Asia i dag: Ny amerikansk Vietnam-invasjon

Norwegian-rettssak gjelder hele arbeidslivet, mener Parat

Godsavtale skal flytte 300.000 trailere bort fra veien

Hørt denne?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.