Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
VENTER. Toppsjef Lars Boilesen i Opera Software får tirsdag ettermiddag svar på om selskapet blir kjøpt opp eller ikke. FOTO: Mikaela Berg
VENTER. Toppsjef Lars Boilesen i Opera Software får tirsdag ettermiddag svar på om selskapet blir kjøpt opp eller ikke. FOTO: Mikaela Berg les mer

Oppkjøp

Opera-budgiver har mottatt aksept fra 89 prosent

Under ti minutter før fristen går ut manglet de kinesiske bud­giverne bare én prosent.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det kinesiske investeringskonsortiet Golden Brick/Kunqi har per tirsdag ettermiddag mottatt aksepter tilsvarende 89 prosent for sitt bud på nett- og mobilleserselskapet Opera Software, ifølge en melding klokken 15.30.

Tilbudsperioden for Golden Bricks tilbud på 71 kroner per aksje utløp klokken 16.30 tirsdag.

Budgiver har satt en minimumsaksept ved 90 prosent for tilbudet, og varslet før helgen at kravet ikke ville bli redusert. Dermed gjenstår én prosent for at budet skal gå igjennom.

Tirsdag kveld har det ikke kommet noen nye meldinger.

- Det er konsortiet som kommuniserer utfallet - ikke vi. De har opptil fem dager på seg fra tilbudet falt til å gjøre det, skriver kommunikasjonssjef Karin Greve-Isdahl i Opera i en tekstmelding til DN.

Mandag varslet Opera Softwares neste største aksjonær, Ludvig Lorentzen AS, at selskapet ville tilby 11 millioner aksjer i forbindelse med budet.  Ifølge en aksjonæroversikt per 23. mai eier Ludvig Lorentzen AS 12,1 millioner aksjer, tilsvarende 8,26 prosent, i Opera.

Følg markedene på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv

Les også:

Slik vil IMF hindre at Hellas' gjeld bare fortsetter å øke

Nordisk rulett  (DN+)

Tror en «sort svane» fra Saudi-Arabia kan sende oljeprisen ned til 25 dollar

Finans Opera Opera Software Oppkjøp
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.