Den Rosendal-baserte livredningsutstyr- og livbåtprodusenten Harding Safety kan bli solgt på ny.

Det østerrikske oljeserviceselskapet Palfinger sendte tirsdag kveld ut en melding om at det vil kjøpe eierselskapet Herkules Harding Holding AS, melder maritime.no.

- Det gjenstår forhandlinger, så vi er ikke kjøpt enda. Men vi håper å være i mål i løpet av to ukers tid, sier Harding Safety-sjef Styrk Bekkenes.

Palfinger har allerede fattet styrevedtak om kjøpet, og kun en selskapsgjennomgang og sluttforhandlinger gjenstår, fremgår det.

Oppkjøpsfondet Herkules Capital kjøpte i 2013 livbåtprodusentene Umoe-Schat Harding og Noreq, livsverket til Bekkenes, og slo dem sammen.

Fritt fall-livbåtene fra Harding kan ta 70 personer og droppes fra oppimot 50 meter.
Fritt fall-livbåtene fra Harding kan ta 70 personer og droppes fra oppimot 50 meter. (Foto: Tommy Ellingsen.)

Herkules eier 90 prosent av aksjene i Harding Safety, mens Bekkenes eier omlag ti prosent. Dermed kan livbåtgründeren komme til å selge for andre gang.

- Om det ikke er livsverket mitt er det i alle fall en stor del av mitt liv. Jeg synes dette er en veldig god industriell løsning. Det er to selskaper som utfyller hverandre veldig godt, og kan ta en god posisjon, sier Bekkenes til maritime.no

Palfinger er en betydelig aktør innen kraner og vinsjer, med hovedkontor i Salzburg, Østerrike. Selskapet har 4500 salgs- og servicekontorer i 130 land over hele verden.

Harding Safety har 28 kontorer og rundt 900 ansatte, med hovedkontor i Rosendal i Hardanger.

- Både porteføljen og servicenettverket byr på flerfoldige synergier og det er knapt noe overlapping. Sammen vil vi bli markedsledende innen livreddende utstyr. Som følge av Hardings sterke servicevirksomhet vil Palfinger Marine være mindre avhengig av oljepris og investeringstrykket i oljebransjen, sier Palfinger-sjef Herbert Ortner i Palfinger i gårsdagens melding.

Palfinger kjøpte i 2015 også den norske vinsjprodusenten Norwegian Deck Machinery på Os utenfor Bergen, en kort hurtigbåttur fra Rosendal.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
Oljeprisen nærmer seg 50 dollar

Asia i dag: Slipper løs ulveflokk mot Disney i Kina

Brudd i tarifforhandlingene i riggnæringen  

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv

- I dag er vi triste og bedrøvet
Hvis Ryanair gjør alvor av å legge ned sin base på Rygge, blir trafikken på flyplassen avviklet fra 1. november, varsler styret.
00:43
Publisert:
 

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

 

Les også: Nå blir Opera solgt

Sevan-ansatte godtar lønnskutt

Spetalen selger hydrogen-aksjer for 115 mill.

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv

- I dag er vi triste og bedrøvet
Hvis Ryanair gjør alvor av å legge ned sin base på Rygge, blir trafikken på flyplassen avviklet fra 1. november, varsler styret.
00:43
Publisert: