Det John Fredriksen-kontrollerte næringseiendomselskapet Norwegian Property selger eiendommer på Skøyen i Oslo til en verdi av over 2,5 milliarder kroner til Entra, ifølge en melding tirsdag. Fredriksen er største og nest største aksjonær i henholdsvis Norwegian Property og Entra, som kontrolleres av Den norske stat.

"Salget er i tråd med Norwegian Propertys strategi om aktiv porteføljeutvikling, og transaksjonen støtter opp om verdiene i selskapets eiendomsportefølje", heter det.

Salget dreier seg om Verkestedveien 1 og 3 samt Drammensveien 134 med et samlet bruttoareal på omlag 61.000 kvadratmeter, hvorav kontorlokaler på rundt 43.000 kvadratmeter.

"Ingen ansatte er del av transaksjonen", skriver selskapet.

Kjøpesummen på 2,529 milliarder kroner er 142 millioner kroner høyere enn den seneste verdiurderingen ved utløpet av første kvartal 2016, opplyser selskapet.

Norwegian Property vil i forbindelse med transaksjonen vurdere justeringer av konsernets rentesikringsportefølje for å sikre at porteføljen i større grad reflekterer nåværende rentenivåer, fremgår det.

Selskapet gjenopptok utbytteutbetaling på 0,05 kroner per aksje i første kvartal.

"Styret vil vurdere utbyttebetalingene i forbindelse med kvartalsrapportene i tiden fremover", heter det.

Salget ventes fullført 1. september i form av salg eiendomsselskapene med markedsjustering for eierskapsformen.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Vedvarende motvind for Kina

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik

Fersk episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

- Anbefalt av DNtv:

Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

 
Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.