Lange tyske statsrenter falt til et nytt bunnivå onsdag, samme dag som Den europeiske sentralbanken startet sitt program for kjøp av selskapsobligasjoner.

Rentestrateg Michael Leister i Commerzbank tror at tiårige tyske statsobligasjoner kan teste null-nivået denne uken.

- Momentet er ganske sterkt, og vi er ikke så langt fra null-streken, sier Leister til Bloomberg News.

Leister sier til Financial Times at den selvforsterkende nedadgående spiralen i tyske statsrenter er i full sving.

- De fallende rentene reduserer universet av tyske obligasjoner som er mulig å kjøpe i ESBs kjøpsprogram. Det igjen presser rentene lavere ettersom Bundesbanken blir tvunget til å bevege seg lenger ut på kurven. Denne dynamikken tror jeg ikke blir reversert i dag, sier Leister.

Strateg Steven Barrow i Standard Bank tror også på null-renter i Tyskland.

- Brexit-avstemmingen har økt bekymringen for robustheten til eurosonen og EU igjen. Dersom Storbritannia forlater EU er vi nesten sikre på at renten den tyske tiåringen blir negativ, sier Barrow til Bloomberg News.

Renten på tyske tiåringen var 0,03 prosent rett etter halv ti onsdag, men steg utover dagen og var rundt 0,06 prosent onsdag ettermiddag.

 

Les også: Tror Stordalen har fått solstikk

I USA frykter investorene at en teknologiboble er i ferd med å sprekke

- Brå og kraftig boligprisnedgang


Se DNtv:

Brexit på to minutter:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.