Amerikanske børser falt til slutt moderat tilbake på en dag som ble preget av en avventende holding foran den britiske folkeavstemningen om videre medlemsskap i EU torsdag.

De tre store aksjeindeksene åpnet i pluss, men endte alle ned mellom 0,2 og 0,3 prosent.

- Markedene holdes som gissel for muligheten for at Storbritannia melder seg ut, sier strateg Mark Luschini i Janney Montgomery Scott LLC i Philadelphia til Bloomberg.

Dekker inn shortposisjoner

- Volumene i USA er ganske tynne ettersom alle venter på avstemningen før de gjør noen store investeringer. Markedet blir mer optimistisk, og vi vil se en klar retning etter avstemningen, sa seniormegler John Plassard i Mirabaud Securities til Bloomberg News før børsåpning.

Han sa at man også kan vente en del shortinndekning like før avstemningen. Ved å shorte en aksje selger man i praksis en lånt aksje og forsøker å tjene penger på å kjøpe den tilbake til en lavere kurs på et senere tidspunkt. Shortinndekning betyr at man kjøper tilbake aksjen og på den måten avslutter eksponeringen.

- Ingen vil være short hvis remain-siden vinner, sier han.

Sentralbanksjef Janet Yellen avsluttet sin halvårlige høring i Senatet onsdag. Tirsdag gjentok Yellen at Federal Reserve vil gå forsiktig frem med rentehøyninger.

Tesla Motors endte ned 10,5 prosent etter det ble kjent at selskapet ønsker å kjøpe SolarCity, et solar-selskap også er drevet av Tesla-sjef Elon Musk.

Indeksene (sluttnoteringer):

  • Dow Jones Industrial falt 0,27 prosent til 17780,83 poeng
  • Nasdaq Composite falt  0,22 prosent til 4833,32 poeng
  • S&P 500 falt 0,17 prosent til 2085,45 poeng

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.