Børsene i USA fortsatte ned for andre handelsdag på rad i etterkant av Brexit-avstemningen i Storbritannia i forrige uke.

De tre mest fulgte aksjeindeksene endte til slutt ned mellom 1,5 og 2,4 prosent (se detaljer nederst i saken).

Finansaksjene fikk nok en dag hard medfart. Bank of America falt 6,3  prosent, Citigroup falt 4,6 prosent, mens JP Morgan endte ned 3,3 prosent.

- Investorer er forsiktige med å ta risiko når overskriftene endrer seg nesten på timebasis. Det gir mening for folk å være forsiktige. Økonomiske indikatorer i USA har allerede vært skuffende. Det som skjedde på fredag gjør enhver Fed-renteheving i den nære fremtiden enda mindre sannsynlig, sier fondsforvalter Nick Ford i Miton Group til Bloomberg News.

Fredag endte den brede amerikanske aksjeindeksen S&P 500-indeksen ned 3,6 prosent. Det har vært kraftig turbulens på verdens børser etter at valgresultatet fredag morgen viste flertall i torsdagens folkeavstemning for å melde Storbritannia ut av EU.

- Det ser ut som en reprise av fredag, sier analytiker og porteføljeforvalter Ben Rozin i Manning & Napier Advisors til Bloomberg News.

Britenes nei til videre medlemsskap i EU har ført til store bevegelser i finansmarkedene de siste dagene. Mandag falt britiske pund ytterligere og nådde det svakeste nivået mot dollar på 31 år. Britisk statsgjeld med ti års løpetid falt under én prosent for første gang noensinne.

- Vi kom inn i dette året med svake resultater i førstekvrartal og vi hadde akkurat begynt å se tegn på at andre kvartal ville bli bedre. Et stort sjokk er ikke bra for tillit eller investeringer. Det er mye usikkerhet og folk var ikke posisjonert for avstemningen i forkant, sier Rozin.

Flere av de store børsene i Europa falt også kraftig mandag etter voldsomme svingninger fredag. London-børsen endte ned 2,6 prosent, mens både Paris og Frankfurt falt tre prosent.

Indeksene (sluttkurser):

  • Dow Joens Industrial Avg falt 1,50 prosent til  17140,24 poeng
  • Nasdaq Composite falt 2,41 prosent til 4594,44 poeng
  • S&P 500 falt 1,81 prosent til 2000,54 poeng

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Super-pt Frank-Idar tjener over en million i året  

Arbeidsgivere legger større vekt på karakterer enn tidligere  

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.