Amerikanske børser steg ytterligere onsdag etter at frykten for effektene av brexit-resultatet i folkeavstemningen i Storbritannia så ut til å avta ytterligere i finansmarkedene.

Alle de tre toneangivende aksjeindeksene endte opp mellom 1,6 og 1,9 prosent.

Oppmerksomheten i markedet er fremdeles rettet mot brexit-resultatet.

- Jeg tror det folk nå forstår er at det er en stor katastrofe for Storbritannia, men at det er et stort plask som følges av små bølgeskvulp, sier sjefstrateg David Kelly i JPMorgan Funds til CNBC.

- Det vil ta lang tid før Storbritannias forhold til EU blir avklart, men det vil ta kort tid før folk oppdager at dette primært er Storbritannias problem, sier Kelly.

Liten tro på rentehopp

En time før børsåpning kom det amerikanske nøkkeltall som viste at det private forbruket i mai steg med 0,4 prosent, som også var ventet på forhånd, ifølge Bloomberg News-estimater. Private inntekter steg med 0,2 prosent i mai, mot en ventet oppgang på 0,3 prosent.

Brexit-resultatet har imidlertid ført til at troen på en snarlig renteøkning i USA har falt markert. Basert på prisingen i terminmarkedet er det nå 45 prosent sannsynlighet for at sentralbanksjef Janet Yellen og de andre medlemmene i Federal Reserves pengepolitiske komité vil sette opp den amerikanske styringsrenten i løpet av inneværende år og neste år. Sannsynligheten for at renten blir satt opp i år er 9,4 prosent, ifølge prisingen i markedet

- Yellens jobb er å kontrollere sysselsettingen og innenlandsk inflasjon, og på grunn av nervøsiteten i markedet globalt er det ikke noe sjanse for at hun snart vil sette opp renten, sier visestyreleder Patrick Spencer i Robert W. Baird & Co. til Bloomberg News.

Kraftig oljehopp

I oljemarkedet har redusert brexit-uro ført til et løft for prisene de siste dagene. I tillegg har muligheten for en streik på norsk sokkel, samt strømstans og utstyrsutfordringer i Venezuela blitt brukt som forklaring på prisoppgangen.

Da den ukentlige lagerstatistikken fra amerikanske myndigheter ble sluppet onsdag ettermiddag ble det for fart på prisoppgangen. Råoljelagrene i USA falt med 4,1 millioner fat i forrige uke, betydelig mer enn konsensusforventningen på 2,5 millioner fat.

Nordsjøoljen Brent med levering neste måned gikk umiddelbart over 50 dollar fatet og ble handlet så høyt som 51,45 dollar før prisen snudde noe ned igjen. Da aksjebørsene i USA avsluttet handelen klokken 22 gikk et fat for rundt 50,82 dollar, som er tett på nivået kontrakten lå på forrige tordsag, som var dagen før brexit-resultatet ble kjent.

Tilsvarende kontrakt for den amerikanske referanseoljen WTI gikk for 49,39 dollar i 22-tiden etter å ha vært så høyt som 50,00 dollar tidligere på kvelden.

Energisektoren ble den klare vinneren onsdag, med tungvektere som Exxon Mobil og Chevron opp 1,7 prosent.

Indeksene (sluttkurser):
 


Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Sammenligner brexit-forkjempere med Trump-velgerne  

Trump hyrer beryktet valgkampleder  

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

- Anbefalt av DNtv:

Episode 2: Sunniva på vei mot Norseman
Her avslører Sunniva Dring (35) at målet har blitt enda høyere siden sist. Det er seks uker igjen til ett av verdens hardeste triatlon.
05:45
Publisert:

- Gikk du glipp av den første episoden?:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.