Torsdag faller igjen lange statsrenter ned til rekordlave nivåer.

- Brexit-avstemningen har presset renter i Danmark, eurosonen og Storbritannia ned til nye rekordlave nivåer. Flere faktorer peker på at rentene vil forbli lave eller falle mer gjennom sommeren, skriver rentestrateg Morten Hassing Povlsen i Nordea Markets i en oppdatering.

Tyske statsrenter falt til de laveste nivåene noensinne, over hele rentekurven, påpeker rentestrategen.

Den tyske tiårige statsrenten falt til under - 0,10 prosent torsdag.

«Trygge havner»

For rundt to uker siden falt den tyske «tiåringen» til under null for første gang.

Lave lange renter viser at investorer flokker seg til såkalte «trygge havner», investeringer som anses som trygge i tider med stor usikkerhet.

Povlsen viser til at statsrentene i eurosonen, Storbritannia og Danmark også har falt til rekordlave nivåer. De amerikanske statsrentene er «tett på» rekordlave nivåer, ifølge ham.

Venter svingninger gjennom sommeren

Rentestrategen venter at markedene vil svinge de kommende ukene, ettersom likviditeten er lavere enn normalt i sommermånedene.

Han tror markedsaktørene vil rette oppmerksomheten mot utviklingen i Storbritannia og hva de store sentralbankene vil foreta seg. Nøkkeltall kan inntil videre bli mindre viktig enn normalt, påpeker han.

- Så lenge det er usikkerhet rundt Storbritannias neste skritt i forbindelse med EU-medlemskapet, ventes det at lange renter vil holde seg på de lave nivåene - med risiko for å falle ytterligere, skriver Povlsen.

Les mer på DN.no:

Slik blir nye Facebook

Riggründer og mange­millionær skal ha skjult flerfoldige millioner i lavskatte-land: Dømt til to års fengsel for skattesvik  

Tror det verste er over i vest: – Bunnen er passert dnPlus (DN+)

Får bygge lakseanlegg til 2 milliarder kroner dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.