Amerikanske børser åpnet moderat på plussiden og fortsatte å stige jevnt og trutt gjennom hele handelen torsdag. Til slutt endte alle de tre toneangivende indeksene opp rundt 1,3 prosent.

Amerikanske børser steg markert både tirsdag og onsdag, etter at det verste brexit-sjokket etter forrige ukes folkeavstemning i Storbritannia hadde lagt seg i verdens finansmarkeder.

- Markedet pustet lettet ut etter at brexit ikke førte til verdens ende, sier toppsjef Adam Sarhan i Sarhan Capital til CNBC.

- Akkurat nå spiller brexit andrefiolin, men det kommer til å hjemsøke oss igjen, sier sjeføkonom Peter Cardillo i First Standard Financial til CNBC.

Den brede S&P 500-indeksen endte på 2098,86 poeng torsdag. Forrige torsdag, dagen før brexit-resultatet ble kjent, var indeksen på 2113,32 poeng. Dermed er mye av brexit-fallet hentet inn igjen.

En time før børsåpning kom det tall som viste at antallet nye søkere for arbeidsledighetstrygd var 10.000 høyere i forrige uke enn uken før, som var på linje med økonomenes forventing på forhånd, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Indeksene (klokken 15.40)

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Slik blir nye Facebook

Riggründer og mange­millionær skal ha skjult flerfoldige millioner i lavskatte-land: Dømt til to års fengsel for skattesvik  

Tror det verste er over i vest: – Bunnen er passert dnPlus (DN+)

Får bygge lakseanlegg til 2 milliarder kroner dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.