Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Reder og investor John Fredriksen vurderer å flytte riggkjempen Seadrill fra London, der han selv bor. Her er Fredriksen fotografert i sin privatbolig
Reder og investor John Fredriksen vurderer å flytte riggkjempen Seadrill fra London, der han selv bor. Her er Fredriksen fotografert i sin privatbolig "Old Rectory", der han er nabo til den britiske kongefamilien i det eksklusive Chelsea-området. Foto: Elin Høyland les mer

Rigg

- Byen er dyr og vi har alternativer

John Fredriksens Seadrill vurderer å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Riggselskapet Seadrill vurderer å flytte hovedkvarter fra London etter Storbritannias beslutning om å gå ut av EU, sier styreleder John Fredriksen til Tradewinds.

Fredriksen erkjenner samtidig at det er mye hysteri i markedet rundt brexit, og sier han ennå ikke kan gi en dom over konsekvensene, skriver avisen fredag.

- Byen er dyr og vi har alternativer som Houston, Aberdeen eller Det fjerne østen, sier Fredriksen om hovedkvarteret til Seadrill.

Det vakte stor ståhei da Seadrill flyttet hovedkontor fra Stavanger til London i 2013.  Styret mente selskapet kunne bli mer effektivt ved å redusere størrelsen på ledelsen i Seadrill Management og flytte flere funksjoner til regionene.

Seadrill vurderte da flere steder som nytt hovedkontor, inkludert London, Dubai, Singapore og Houston.

- Seadrill Managements plassering i Stavanger kan begrense Seadrills aggressive vekstplaner, der tilgang på kvalifiserte personer er kritisk. Norsk kostnadsnivå og avstanden fra Seadrills kjernemarkeder gjør reising og logistikk strevsomt, het det i  børsmeldingen som varslet flytteprosessen på tidspunktet.

Beslutningen om å flytte fra Stavanger ga også til kjenne en rift mellom Fredriksen og daværende toppsjef, Alf C. Thorkildsen. Seadrill-sjefen, som fulgte med fra integrasjonen av Smedvig, forlot Seadrill i prosessen etter ha ledet selskapet siden 2008.

Fredriksen ser ikke de helt store brexit-konsekvensene for Frontline ettersom det meste av befraktningsaktiviteten gjøres fra Oslo, og i økende grad Singapore.

Fredriksens selskaper falt over 400 millioner kroner i verdi etter at Storbritannia valgte å forlate EU-samarbeidet.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren: - Brexit øker virkelig usikkerheten om fremtidige oljeinvesteringer

Petroleumssektoren venter noe lysere tider

Apple skal være interessert i Tidal

Norwegian: Behandlingen av USA-tillatelse fortsetter

Se DNtv:

SEADRILL MANAGEMENT AS

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finans Seadrill Frontline Rigg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer