Amerikanske børser åpnet lite endret fredag. Senere handlet markedet litt mer i positiv retning, før mye av dagens opptur ble visket ut mot slutten av handelen.

Til slutt endte de tre mest fulgte aksjeindeksene opp mellom 0,1 og 0,4 prosent.

Børsene i USA har nå steget fire dager på rad, noe som ifølge Bloomberg News er drevet av spekulasjon om at sentralbankene vil komme med flere støttende tiltak i etterkant av Brexit-avstemningen i forrige uke.

Investorene må samtidig veie dette opp mot utfordringene knyttet til at Storbritannia etter alt å dømme kommer til å forlate EU.

- Vi har hatt en veldig sterk oppgang de siste dagene og vi nærmer oss et område hvor vi vil møte motstand. Vi har fortsatt ikke sett noe om hvilken effekt Brexit vil ha og hva det betyr for Europa og den bredere økonomien. Utviklingen til amerikanske aksjer i de kommende ukene vil avhenge av hvordan resultatsesongen går og hvordan selskapene takler lavere vekst, sier fondsforvalter Veronika Pechlaner i Ashburton Investments til Bloomberg News.

Torsdag hintet den britiske sentralbanksjefen Mark Carney om at det kan komme et rentekutt i løpet av sommeren. Styringsrenten er på 0,5 prosent og har ikke vært endret siden mars 2009. Sentralbanken kan også komme til å øke oppkjøpene av obligasjoner i markedene, som i dag har en ramme på 375 milliarder pund.

Bedre enn fryktet

Nordea Markets viser i en oppdatering til at markedet hittil håndtert brexit-resultatet bedre enn det mange hadde fryktet.

«Utslagene i kredittmarkedene har vært svært moderate, og i det store bildet knapt synlig. Skulle det bli reist tvil om euroen, vil for eksempel statspapirmarkedet reagere med å sende prisen ned og renten opp på lån fra de minst solide statene i euroområdet», skriver meglerhuset i en oppdatering fredag.

De trekker frem at Den europeiske sentralbanken ECB gjennomfører kvantitative lettelser og tilbyr billige lån til bankene.

«Det gjør at utslagene blir små, noe som igjen bidrar til trygghet i markedet. Så lenge markedet har tro på at euroen finnes og at ECB vil være tilstede, ser det ut til at de økonomiske konsekvensene av brexit kan bli ganske små», skriver Nordea Markets.

Bilsalgsstatistikk

De store amerikanske bilprodusentene lla frem bilsalgsstatistikken sin fredag. Fiat Chrysler var første selskapet ute og rapporterte en vekst på 6,5 prosent på årsbasis, mot ventet oppgang på 8,9 prosent. Selskapet endte opp to prosent. Ford Motor hadde en salgsvekst på 6,4 prosent, mot ventet 4,9 på årsbasis for lette kjøretøy. Aksjen steg 1,2 prosent.

Indeksene (sluttkurser)

 

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni  

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.