Sissener har tjent penger på å være negativ til flyselskapet Norwegians aksjer. I juni økte Sissener Canopus totalavkastningen med mellom 0,3 og 0,4 prosentpoeng ved å "shorte" aksjene til Norwegian:

- Det tilsvarer kanskje 3 millioner kroner. Det er ingen stor sum, men det har bidratt positivt i totalen, sier Sissener til DN.

Les også: Frykt for «svarteliste» i Norwegian

Å shorte aksjer betyr at man vedder på at aksjekursen skal falle. Først lånes aksjene som investorene vil shorte. Disse lånte aksjene selges så i markedet på vanlig måte. Når investoren skal levere tilbake de lånte aksjene kjøpes de i markedet. Hvis kursen da har falt tjener investoren på shortsalget.

Sissener spår dystre utsikter for flyselskapet og er pessimistisk med tanke på hva Norwegian vil klare å levere i år.

- Jeg tenker jo at risikoen man løper ikke er reflektert i kursen. Gode selskaper kan prises for høyt og Bjørn Kjos tøyer jo strikken noe urovekkende langt. Det er ikke mange feilmarginer igjen, sier Sissener.

Bratt aksjefall

Flyselskapet Norwegian har falt med 16,37 prosent på Oslo Børs i løpet av knappe to uker. Tirsdag fortsatte aksjen å falle etter at flere flyvninger ble forsinket.

I helgen ble det kjent at flyselskapet tilbyr piloter som flyr for Norwegians irske selskap ekstra lønn for å komme tilbake og jobbe på fridager, slik at selskapet kan få avviklet sommertrafikken.

En avtale mellom Norwegian og pilotene om kjøp av fridager opphørte fra 1. juli, fordi partene ikke er enig om en ny avtale.

Forut for pilotbråket, falt Norwegian-aksjen 21 prosent på to dager i forrige uke, som følge av økt usikkerhet og store valutabevegelser.

Ballet på seg

Ifølge fondsforvalteren skyldes skepsisen til Norwegian følgende forhold:

- Det er en samlet vurdering basert på aksjekursen, selskapets kapital og flytilveksten i Europa. Her har det ballet på seg den siste tiden og vi har tatt ut noen gevinster på Norwegians nedgang.  Vi har også tjent mye penger på å være short offshore. Vi plukker kronene der vi kan, for å si det sånn.

Generelt var juni en god måned for Sissener Canopus. Oslo Børs opplevde en nedgang på minus 2,16 prosent, mens Sissener Canopus steg med 2,40 prosent.

- For oss var det viktig å være «lett på foten» rundt brexit, da det er viktigere å ikke tape penger enn å tjene penger for å våre kunder. Rundt avstemningen ville vi ikke ta risikoen med å sitte fullinvestert i aksjer. Det ser vi resultatene av nå, mener Sissener.

 

Les også: Der røk feriepengene for Paretos kunder dnPlus (+)

Det er typisk Det norske å være god  

Får kjempekontrakt av Statoil

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:

London-turen blir billigere
Det er det eneste som er sikkert, i følge Harald Magnus Andreassen, sjefsøkonom i Swedbank.
00:43
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.