Børsene i USA åpner ned onsdag, etter brede fall i både Asia og Europa. Investorene fikk imidlertid fart på seg da oljeprisen begynte å stige.

Samtlige av indeksene avsluttet dermed dagen i positivt terreng.

Tirsdag og onsdag var vært preget av til dels store bevegelser i rente- og valutamarkedet, med en betydelig styrking av dollaren mot andre valutaer.

Amerikanske tiårige statsrenter nådde tirsdag sitt laveste nivå noensinne, og utviklingen ser ut til å vedvare onsdag.

Norske kroner har imidlertid svekket seg mot dollaren. I skrivende stund må du ut med 8,44 kroner for en dollar - seks øre mer enn på samme tid i forrige uke.

Få siste nytt om markedet i DN Investor.

(Saken fortsetter under)

Prisutvikling for nordsjøoljen Brent (spot) onsdag. Grafikk: InFront
Prisutvikling for nordsjøoljen Brent (spot) onsdag. Grafikk: InFront

Oljeprisen snudde

Oljeprisen begynte så smått å hente seg inn onsdag ettermiddag, og hentet i løpet av kvelden inn hele onsdagens fall

I skrivende stund handles et fat nordsjøolje med levering om en måned for 48,75 dollar. Det tilsvarer en oppgang på 1,65 prosent.

Et fat amerikansk referanseolje er priset til 47,36 dollar, tilsvarende en oppgang på 0,76 prosent.

Dow Jones-indeksen snudde da oljeprisen begynte å stige onsdag. Grafikk: InFront
Dow Jones-indeksen snudde da oljeprisen begynte å stige onsdag. Grafikk: InFront

Klokken 20 norsk tid ble Federal Reserves referat fra deres siste møte offentliggjort.

Her kom det frem at den amerikanske sentralbanken ønsker å avvente en eventuell renteendring til konsekvensene av britenes brexit blir klarere.

CNBC skriver at arbeidsmarkedstallene som offentliggjøres fredag denne uken vil være ukens viktigste nøkkeltall.

De svake sysselsettingstallene fra forrige måned gikk kraftig inn på Fed, ifølge sjeføkonom Chris Rupkey i Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

- De har spørsmål vedrørende om den økonomiske tilfriskningen har sakket farten, så det eneste  som kommer til å fjerne denne tvilen er fredagens rapport, sier han til CNBC.
 

Les også: Dollaren ble 13 øre billigere i løpet av minutter

Nedgraderer Netfllix

Strømmetjenesten Netflix ble onsdag nedgradert av meglerhuset Jefferies til «underperform», ifølge CNBC.

- Til tross for at Netflix vil ekspandere i flere år fremover, viser våre beregninger at vekstbanen for abonnementstjenesten kan være lavere enn markedets forventinger, skriver analytiker John Janedis i Jefferies til sine kunder onsdag.

Netflix-aksjen falt 3,38 prosent.

Les også: EU vil ha europeisk kvote for Netflix

I april rapporterte Netflix resultatet for årets første kvartal, og knuste investorenes forventinger. Selskapet fremla da et resultat per aksje på 6 dollar, mot ventet 3 dollar.

Aksjen falt imidlertid stort likevel, nærmere tolv prosent, etter at investorene fikk et innblikk i Netflix' forventinger fremover.

Selskapet venter en vekst i abonnementsmassen på to millioner internasjonalt, og 500.000 nye abonnenter nasjonalt, skriver nettstedet.

Investorene hadde derimot sett for seg 5,3 millioner nye abonnementer utenfor USA og 586.000 innenlands, ifølge StreetAccount.

Flere fall

Andre aksjer som faller, er American Airlines Group som i skrivende stund er ned 2 prosent, også å etter å ha blitt nedgradert av meglerhuset Credit Suisse som justerte aksjen fra «outperform» til «underperform».

Ocean Rig-aksjen falt 4,1 prosent, tynget av fallende oljepris og nyheten om at Repsol Sinopec har avsluttet kontrakten for «Ocean Rig Mylos» i Brasil.

Det er ikke avklart hvorvidt Ocean Rig vil motta kompensasjon.

 

 

Les også: - Det er lite olje igjen

- Skal få litt bank for å være stor i kjeften

Verdens største radioteleskop er like stort som 30 fotballbaner

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.