Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Carnegie-analytiker Thomas Faeh mener tirsdagens børsmelding fra Norske Skog viser at revisjonsselskapet EY hadde rett i sin vurdering om at den papirprodusenten behøver å gjøre store nedskrivninger. Foto: Ida von Hanno Bast
Carnegie-analytiker Thomas Faeh mener tirsdagens børsmelding fra Norske Skog viser at revisjonsselskapet EY hadde rett i sin vurdering om at den papirprodusenten behøver å gjøre store nedskrivninger. Foto: Ida von Hanno Bast les mer

Norske Skog

- Norske Skog tok feil

Norske Skog kommer ikke unnå "vesentlige" nedskrivninger selv om papirprodusenten kvittet seg med sin tidligere revisor EY. Analytiker Thomas Faeh i Carnegie mener det viser at EY hadde rett.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den kriserammede papirprodusenten Norske Skog havnet tidligere i år i høylytt krangel med sin revisor EY om nedskrivning av Norske Skogs fabrikker. EY mente det var nødvendig at fabrikkverdiene ble skrevet ned med minst to milliarder kroner, noe Norske Skog ikke ville gå med på. Krangelen endte med at Norske Skog kvittet seg med EY for å finne en ny revisor.

Tirsdag kom melding om at selskapet planlegger å engasjere BDO som ny revisor, og at det vil gjøres "vesentlige" nedskrivninger, etter krav fra BDO.

- Dagens melding om at BDO krever store nedskrivninger viser at EY hadde rett i sine vurderinger og at Norske Skog tok feil, sier analytiker Thomas Faeh meglerhuset Carnegie. Han er blant dem som følger Norske Skog tettest.

Les også: Føyer seg etter ny revisor

Etter at Norske Skog besluttet å bytte revisor ble det internasjonale konsulentselskapet Boston Consulting Group hyret inn for å produsere en markedsanalyse som støttet Norske Skogs syn på markedet, og dermed papirprodusentens syn på nedskrivningene.

- Vi har ikke sett denne rapporten fra Boston Consulting Group, påpeker Faeh.

- Men ettersom Norske Skog nå går med på store nedskrivninger av porteføljen kan det tyde på at rapporten ikke var så positiv som det Norske Skog hadde håpet på.

Carnegie-analytikeren er ikke overrasket av revisorjaktens utfall.

- Som forventet klarte ikke Norske Skog å finne et stor og velkjent revisjonsselskap som var villige til å gå imot EYs vurdering, sier han.

Les også:

Tapsanslagene fra DNB-ledelsen var et eventyr

Risikoen øker for DNB - aksjen faller over syv prosent

Slik blir morgendagens «reiseklasse»

Anbefalt av DNtv:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Finans Industri Kreditt Norske Skog
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.