Nordea Bank Norge fikk et driftsresultat på rundt 1,2 milliarder euro, tilsvarende 11,4 milliarder kroner, i andre kvartal 2016, mot rundt det samme, 1,2 milliarder euro i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport onsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt var det et ventet driftsresultat. Nordea hadde en økning på én prosent fra foregående kvartal.

Justert driftsresultat var 1 milliarder euro i kvartalet. Dette ekskluderer en engangsgevinst på 151 millioner euro fra salget av Visa Europa.

- Til tross for lav vekst og et turbulent finansmarked holder inntektene seg godt. Biintektene har ikke endret seg i forhold til for ett år siden. Kostnadene er i overensstemmelse med planene, og kredittkvaliteten er solid, sier konsernsjef i Nordea Bank Casper von Koskull i en pressemelding meldingen.

Følg markedene på DN Investor

RBC trekker frem at Nordeas vekst på topplinjen var god i kvartalet, og at ledelsen hevet utsiktene for andre halvår. Nordea tok nedskrivninger på 127 millioner euro, som var noe lavere enn konsensusestimatet på 139 millioner euro. Meglerhuset fortsetter å vurdere Nordea-aksjen til «sector perform».

KBW skriver i en oppdatering at kvartalet bød på få store hendelser, og mener Nordea møtte forventningene der det gjelder. KBW mener det er en gledelig nyhet at bankens interne undersøkelser ikke har funnet bevis for ulovligheter i forbindelse med Panama Papers-anklagene.

Netto renteinntekter i kvartalet var på 1,2 milliarder euro, mot 1,3 milliarder euro i samme periode året før. Det var også som ventet.

Banken hadde netto lånetap på 127 millioner euro i kvartalet, mot 103 millioner euro året før. Tapene var ventet til 139 millioner euro på forhånd.

Les også:

Asia i dag: Økt risiko for bankkrise  

Her går Norges flinkeste studenter

Det er deilig å være pensjonist i Norge  

Polsk milliardær ville etablere selskap på Bouvetøya  

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato dnPlus  (DN+)

Gjør drømmeseilas for norske oljepenger  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.