Statkraft oppnådde i andre kvartal i 2016 etunderliggende driftsresultat før avskrivinger (ebitda) på 2,66 milliarder kroner. Det kommer frem av en børsmelding torsdag.

Driftsresultatet for halvåret er på om lag 303 millioner kroner mer enn for samme periode i fjor. Men underskuddet etter skatt skyldes at kraftmarkedene er preget av reduserte teknologikostnader, økt fornybar produksjonskapasitet og lav forbruksvekst, opplyser selskapet.

Kvartalets resultat etter skattendte på minus 1,9 milliarder kroner. I meldingen kommer det frem at det hovedsakelig er en følge avnedskrivninger i Tyskland.

- Svakere markedsforventninger har ført til nedskrivninger iTyskland, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Nedskrivningene av gasskraftverkene og de andre eiendelene i Tyskland var på i alt 2,23 milliarder kroner.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Moody’s: Økt risiko for systemkrise

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (+)

Utleiemegleren: - Forventer økt press nå

Her går Norges flinkeste studenter

Det er deilig å være pensjonist i Norge  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.