Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kraftmegler Einar Aas satser i luksusbyen Marbella på den spanske solkysten. Nordmenn kjøpte totalt 1732 eiendommer i Spania i 2014, halvparten av dem langs kysten. Foto: Per Thrana
Kraftmegler Einar Aas satser i luksusbyen Marbella på den spanske solkysten. Nordmenn kjøpte totalt 1732 eiendommer i Spania i 2014, halvparten av dem langs kysten. Foto: Per Thrana les mer

Investeringer

Satser 100 mill. i Marbella

Kraftmegler Einar Aas (45) har satset 100 millioner kroner på et eiendomsprosjekt i ferieparadiset Marbella i Spania.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Krafttraderen Einar Aas har tjent gode penger på handel i kraft, eiendom og aksjer. Nå satser han i luksusbyen Marbella på den spanske solkysten.

Ifølge fjorårsregnskapet har Aas nå investert 100 millioner kroner i selskapet El Unico. Planen er å utvikle en tomt i Marbella.

DN har ikke lykkes i å få kontakt med Aas, og daglig leder, medinvestor og tidligere krafttrader Oddvar Fodstad ønsker ikke å kommentere planene.

– Jeg har kun en mindre andel i prosjektet og har ingen kommentarer til dette, sier styreleder og hotell tv-gründer Jan Sigurd Otterlei til DN.

Aas eier litt mer enn to tredjedeler av prosjektet, og hiver seg dermed på bølgen av nordmenn som investerer i eiendom i Spania.

For å hjelpe nordmenn som ønsker å få feriehusdrømmen oppfylt, opprettet DNB eget kontor i Marbella ifjor. Nordmenn kjøpte totalt 1732 eiendommer i Spania i 2014. Rundt halvparten av dem lå på solkysten på Spanias middelhavskyst.

Formue på kraft

Aas er kjent for opprinnelig å ha bygget opp en stor formue på krafttrading på kraftbørsen Nord Pool gjennom selskapet Kraftinvest as. I starten gjorde han dette gjennom sitt eget aksjeselskap, men da handelen ble synlig gjennom selskapets regnskaper, la den mediesky Aas ned selskapet og har siden handlet som privatperson.

Ifølge fjorårsregnskapet fremgår det imidlertid at Aas er nest største aksjonær i Viking Heat Engines, som har utviklet en motor (CraftEngine) som omdanner spillvarme til elektrisk kraft. Investoren 13 prosents eierandel verdsettes til 102 millioner kroner, og han sitter også i styret i selskapet.

Prisrekord i Grimstad

Han sitter også med eierandeler i Aas Eiendomsutvikling og Spread Inbersiones 2014 SL.

Aas’ selskap Toppen Invest as hadde et resultat på tre millioner kroner ifjor, og en bokført egenkapital på 192

Kraftmegler Einar Aas vil utvikle tomt i Marbella
millioner kroner. Selskapet har en rentebærende gjeld på 170 millioner.

Ifølge opplysninger fra aksjonærregisteret hadde Einar Aas privat bare aksjer i dette selskapet og aksjer for rundt ni millioner kroner i Det norske oljeselskap ved årsskiftet. Toppen

Siviløkonomen har flere ganger satt prisrekord i Grimstadskjærgården. Ifjor la han 30 millioner kroner på bordet og kjøpte landstedet Vragviga i Grimstad – to dager etter at eiendommen ble lagt ut for salg på det åpne markedet. DN har tidligere skrevet at Aas eier strandeiendommer verdt minst 100 millioner kroner.

Finans Finans Spania Marbella Investeringer
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.