Skanska Eiendomsutvikling har kjøpt Sinsenveien 51-53 av Axer Eiendom AS.

Netto eiendomsinvesteringen til boligformål i dette prosjektet beløper seg til om lag 360 millioner, og er med det den største enkeltinvestering Skanska har gjort i utviklingseiendom i Norge etter år 2000.

Tomten er på 14.000 kvadratmeter og er i dag bebygget med kontorbygg og garasjeanlegg. Eiendommen er en del av områdeplanen for Løren i Oslo, og en av de siste delene av denne planen som ikke er utviklet til boligformål. Prosjektet planlegges realisert i fire byggetrinn fra 2019 og utover.

-Vi er godt fornøyd med å ha sikret oss denne attraktive eiendommen som passer godt inn i eiendomsporteføljen vi holder på å bygge opp. Det er et av de siste områdene på Løren/Sinsen som ikke er utviklet til boligformål, og vårt langsiktige mål er å utvikle 300-350 leiligheter på eiendommen, uttaler Arne Brovold, konserndirektør i Skanska med ansvar for eiendomsutvikling i en pressemelding.

Skanska Eiendomsutvikling har en strategi for å øke porteføljen av utviklingseiendommer for bolig og næringsformål i først og fremst Oslo, Bergen og Trondheim. Dette kjøpet er et ledd i denne strategien.

Les også:
- Sjokkerende
Storbritannias rikeste er død
- Vi bommet så skrekkelig at vi sliter litt med å finne ut av dette
 

Anbefalt fra Dntv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.