Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Opera Software-oppkjøpet går sin gang. Her styreleder Sverre Munck (t.v.) og toppsjef Lars Boilesen i Opera. Foto: Mikaela Berg
Opera Software-oppkjøpet går sin gang. Her styreleder Sverre Munck (t.v.) og toppsjef Lars Boilesen i Opera. Foto: Mikaela Berg les mer

Oppkjøp

Golden Brick gjør justeringer i Opera-oppkjøpet

Opera beholder enkelte virksomheter mens prisen reduseres.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Konsortiet ledet av det kinesiske investeringsfondet Golden Brick holder fortsatt stø kurs mot et oppkjøp av Opera Software i løpet av siste halvdel av tredje kvartal, ifølge en melding tirsdag.

Nå melder partene at Opera beholder virksomhetene "Skyfire" og "Surfeasy" mot at kjøpesummen målt ved at kjøpesummen (enterprise value; selskapsverdien pluss gjeld minus kontantbeholdning) reduseres fra 600 millioner til 575 millioner dollar.

"I forbindelse med dette har partene også blitt enige om å fortsette samarbeidet mellom forbrukervirksomhetene som kjøpes opp og SurfEasy, og Opera vil lisensiere relatert Skyfire-kompresjonsteknologi for bruk i forbrukerapplikasjoner", heter det.

Samtidig meldes at Opera har innfridd nødvendige milepæler til reorganisering som utløser den andre forhåndsbetalingen, på 200 millioner dollar. Av dette har 180 millioner dollar blitt overført til depo-konto, mens resterende 20 millioner dollar er i ferd med å bli overført, fremgår det.

Skulle transaksjonen ikke ha mottatt nødvendige myndighetsgodkjennelser innen 30. september, og gitt at den nødvendige reorganiseringen har blitt gjennomført innen den tid, vil konsortiet overføre en tredje innbetaling, på 275 millioner dollar.

"Dermed vil depo-kontoen være finansiert med hele selskapsverdien i transaksjonen på tidspunktet", heter det.

Les også:
Asia i dag: Fremvoksende markeder går for gull

Trump vil ha «ekstrem utsiling» av innvandrere

Se DNtv:

Finans Opera Software Golden Brick Teknologi Internett Oppkjøp
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.