På en dag uten viktige nøkkeltall, rettes oppmerksomheten i rente- og valutamarkedene mot det årlige symposiet i Jackson Hole, som vil pågå fra torsdag til lørdag.

«Fokus vil være på Jackson Hole Economic Policy Symposium, hvor den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen vil tale fredag», skriver Danske Bank Markets i sin morgenrapport.

Banken fremholder at det mandag holdes et toppmøte mellom Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Frankrike president Francois Hollande og Italias statsminister Matteo Renzi, om EU, økonomisk vekst, migrasjon og brexit, med påfølgende pressekonferanse.

Venter på rentehint

Bloomberg News skriver at yen faller for andre dag på rad mot dollar, etter at representanter for Federal Reserve indikerte at de vurderer renteheving i inneværende år, samtidig som den japanske sentralbanksjefen Haruhiko Kuroda sa at han er åpen for lettelser i pengepolitikken.

Den amerikanske visesentralbanksjefen Stanley Fischer sa i en tale søndag at en renteheving i 2016 stadig er under vurdering, og markedsaktører avventer ifølge nyhetstjenesten om Yellen vil uttale seg i samme retning i Jackson Hole.

- Dollar har noe mer rom for oppgang før denne nøkkelbegivenheten. Dollar vil kunne stige moderat mot yen, gitt at det er åpning for oppgang i amerikanske obligasjonsrenter, og muligheten for at dollar faller under 100 yen svekkes, sier Yousuke Hosokawa, sjef for valutahandel i Sumitomo Mitsui Trust Bank, til Bloomberg News.

«Det prises nå inn mindre enn 20 prosent sannsynlighet for en renteheving fra Fed i september. Dersom Yellen skulle komme med indikasjoner om en snarlig heving, vil det derfor kunne gi renteoppgang og en sterkere dollar. Vi tror imidlertid ikke det vil skje», skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Banken fremholder at det er grunn til å vente at Fed-sjefen fortsatt vil være forsiktig, og at nøkkeltallene fremover vil bli avgjørende for hvor raskt renten settes opp.

«Vi tror det kommer en renteheving i år, men først i desember», sier DNB Markets.

Oljeinvesteringer

I Skandinavia vil hovedoppmerksomheten denne uken bli rettet mot norske oljeinvesteringstall onsdag, og mot svenske nøkkeltall for bedrifts- og husholdningstilliten, og arbeidsmarkedet, torsdag, skriver Danske Bank Markets.

Kronen er mandag morgen svekket med om lag én øre mot euro, til 9,3130, sammenlignet med nivået den var på da Oslo Børs stengte fredag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med nesten fire øre, til 8,2585.

Euro er svekket til 1,1278 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1320 dollar ved stengetid for markedet i New York fredag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet fredag på 1,00 prosent, mot 0,97 prosent foregående handelsdag.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: