Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Bank

- Vi trenger skala

Nordea og DNB har inngått en avtale om å slå sammen virksomhetene i Estland, Latvia og Litauen for å skape en ledende bank i Baltikum.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Både Nordea og DNB sier at de har kommet til et punkt der de trenger skala for å vokse videre i Baltikum, og at en sammenslåing mellom de to vil gi det.

Planene ble torsdag presentert på felles pressekonferanse.

- Vi har kommet til det punktet der vi trenger skala, sier Inga Skisaker i Nordea Baltic, ifølge TDN Finans.

I en pressemelding fra bankene vises det til at Nordea har bygd opp en sterk posisjon i segmentet for store bedriftskunder, mens DNB har en sterk posisjon innen segmentet små og mellomstore bedrifter.

- Den nye banken vil også få en sterk geografisk tilstedeværelse med Nordeas solide fotavtrykk i Estland, DNBs solide fotavtrykk i Litauen og begge bankenes solide fotavtrykk i Latvia, heter det i meldingen.

- Neste steg

Nordea og DNB har henholdsvis 1.300 og 1.800 ansatte - og 8 milliarder euro og 5 milliarder euro i eiendeler (basert på utlån til kunder) i de baltiske landene, opplyses det.

- Ved å kombinere kunnskapen om det baltiske markedet, det nære samarbeidet med kundene og utviklingen innenfor digitale banktjenester har Nordea de siste årene bygd opp en solid og vellykket bankvirksomhet og fått en sterk posisjon som den tredje største banken i de baltiske landene. Nå er det på tide å ta neste steg og bygge for fremtiden, sier Inga Skisaker, leder av Banking Baltic Countries, Nordea, i meldingen.

- Med over 70 bankkontorer i de baltiske landene, har DNB utviklet en dynamisk og kundeorientert virksomhet. Størrelse er viktig i banksektoren i dag fordi store banker kan utnytte ressursene på en mer effektiv måte. Den nye banken vil være bedre rustet til å stå imot den økende konkurransen i regionen og kan bruke størrelsen sin til å bli hovedbanken for flere foretak, personkunder og partnere i de baltiske landene, sier Mats Wermelin, leder av Baltic Division i DNB.

Betinget av godkjennelse

Nordea og DNB vil ha like stemmerettigheter i den nye banken, men forskjellig økonomisk eierskap som vil gjenspeile den relative verdien av egenkapitalen de bidrar med til den nye banken på tidspunktet for etableringen.

Avtalen er betinget av myndighetenes godkjennelse og betingelser og forventes å bli sluttført rundt andre kvartal 2017, opplyses det. Bankene vil drive uavhengig av hverandre frem til alle nødvendige godkjennelser foreligger.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 

Anbefalt av DNtv:

 

DNB ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Finans DNB Nordea Bank
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.