Lakseoppdretter Salmar knaller til i andre kvartal, godt hjulpet av sterke laksepriser.

- Salmars resultater drives hovedsakelig av de høye prisene på laks. Det er fortsatt en utfordrende situasjon knyttet til biologi, og dette kan begrense tilbudsveksten også i kommende kvartaler. Håndteringen av de biologiske utfordringene er fremdeles kostnadsdrivende, særlig i Midt-Norge, men omfattende investeringer i behandlingsutstyr har bedret kapasitet og beredskap, sier konsernsjef Leif Inge Nordhammer i en melding torsdag.

Salmar fikk et rekordhøyt operasjonalt driftsresultat på 732 millioner kroner i andre kvartal, mens 667 millioner kroner var ventet, ifølge TDN Finans.

De biologiske utfordringene bidrar negativt til salgs- og prosesseringsaktivitene samt mer kompleks logistikk, påpeker Salmar. Samtidig er deler av volumet solgt på kontrakt til lavere priser.

"Resultatet er videre negativt påvirket av at rundt 45 prosent av volumet ble solgt på kontrakter til priser godt undergjennomsnittlig spot-pris i perioden, heter det.

Kontraktsandelen for andre halvår 2016 antas å ligge rundt 40 prosent.

Samlet sett oppnådde konsernet et driftsresultat på 22,74 kroner per kilo slaktet fisk, en økning på ni prosent fra foregående kvartal og en økning på over 136 prosent fra andre kvartal året før, fremgår det av kvartalsrapporten.

Slaktevolumet endte på 32.200 tonn i kvartalet, ned fra 34.800 tonn fra samme periode året før. Det var ventet et slaktevolum på 29.500 tonn i kvartalet.

I første kvartal 2016 endte driftsresultatet på 566,5 millioner kroner, av et slaktevolum på 27 300 tonn.

Selskapet nedjusterer anslaget om et ventet slaktevolum i Norge til 126.000 tonn i 2016 fra tidligere anslått 131.000 tonn, ifølge kvartalsrapporten.

Salmar venter en reduksjon i samlet utbud av atlantisk laks på i overkant av 140 000 tonn i 2016, tilsvarende en nedgang på 6 prosent.

"Dette vil normalt tilsi relativt gode priser også fremover. Et stramt laksemarked kombinert med høy betalingsvillighet for laks gjør at selskapet venter sterke resultater også i andre halvår av 2016", heter det i dagens rapport.

Virkelig verdijustering var -224* og -60 millioner **

Les også: Asia i dag: - Forferdelig halvår. Kan ikke bli verre

Hillary Clinton slår tilbake mot Trumps anklager

Nordmenn sliter med å forstå pensjonsord

Se DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.