Den John Fredriksen-dominerte riggkjempen Seadrill skjerper knivene ytterligere.

Selskapet har i løpet av andre kvartal identifisert ytterligere 50 millioner dollar, omlag 410 millioner kroner, i kontantbesparelser, opplyser selskapet i kvartalsrapporten torsdag.

Dermed oppjusterer Seadrill sine tidligere varslede innsparinger for året til 390 millioner dollar, tilsvarende hele 3,2 milliarder kroner.

"I løpet av andre kvartal har vi levert 285 millioner dollar av denne totalen og er i rute med å levere anslaget for helåret. Hoveddelen av kostnadskuttene som er oppnådd hittil relaterer seg til driftskostnader som er opprettholdbare", heter det.

Siden utgangen av 2015 har Seadrill redusert antall ansatte med åtte prosent, fra 7100 til 6500. Antall landansatte har blitt redusert fra 1200 til 900, mens antall offhoreansatte er ned fra 5900 til 5600.

Seadrill fikk et resultat før skatt, renter, av-og nedskrivninger (ebitda) på 557 millioner dollar i andre kvartal 2016, mot 651 millioner dollar i samme periode året før. Det var på forhånd ventet et ebitda-resultat på 510 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

For helåret 2016 venter selskapet en ebitda på om lag 1,8 milliarder dollar, noe som er basert på et ventet driftsresultat på 1,0 milliarder dollar.

Konsernsjef Per Wulff påpeker at det fortsatt er et betydelig overskudd av rigger i markedet, som forblir krevende.

- Det er imidlertid noe volum på vei tilbake i spotmarkedet, selv om dette primært er kortsiktige oppdrag. Våre prioriteringer for resten av året er fortsatt å levere sikker og effektiv drift for våre kunder samt å konkludere våre finansieringplaner, sier Wulff i dagens melding.

Seadrill passerte også oppetidsrekorden fra første kvartal, og hadde en oppetid på 98 prosent for sine enheter i andre kvartal mens kostnadene falt ytterligere kvartal mot kvartal, påpeker toppsjefen.

Gjennomsnittlige driftskostnader inkludert faste kostnader i de første seks månedene i 2016 var ned 17 prosent sammenlignet med samme periode i 2015, opplyser Seadrill. Tilsvarende er de gjennomsnittlige daglige kostnadene for jack-up-flåten ned 28 prosent, fremgår det.

Seadrill venter et ebitda-resultat i tredje kvartal 2016 på omlag 380 millioner dollar, basert på et ventet driftsresultat på 183 millioner dollar, ifølge kvartalsrapporten. For helåret 2016 ventes et ebitda-resultat på rundt 1,8 milliarder dollar, basert på et ventet driftsresultat på 1,0 milliarder dollar.

Selskapets ordrereserve per 24. august er 3,6 milliarder dollar, fordelt på flytere med 2,6 milliarder dollar , og resterende på jack-up-flåten. Kontantbeholdingen var på 1,3 milliarder dollar ved utløpet av første halvår.

Seadrill har møtt sine forpliktelser ved forfall og fortsetter å være i konstruktive samtaler med bankene knyttet til selskapets refinansieringsplan.

Seadrill venter fremdeles at denne prosessen vil være fullført innen årsslutt, fremgår det av kvartalsrapporten torsdag.

Les også: Asia i dag: - Forferdelig halvår. Kan ikke bli verre

Dagens aviser på 1-2-3

Hillary Clinton slår tilbake mot Trumps anklager

Nordmenn sliter med å forstå pensjonsord

Se DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.