Kongsberg Gruppen fikk et resultat før skatt på 364 millioner kroner i andre kvartal. Til sammenligning hadde Kongsberg Gruppen et resultat før skatt på 254 millioner kroner i samme periode ifjor.

Konsernet hadde i kvartalet driftsinntekter på 4.125 millioner kroner og ent driftsresultat før avskrivninger (ebitda)på 515 millioner kroner, noe som gir en margin på 12,5 prosent.

Ordreinngangen i kvartalet var på 3.491 millioner kroner, og ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 18.069 millioner kroner.

Krevende markeder

- Til tross for krevende markeder for deler av konsernet leverer vi et godt andre kvartal, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen i fredagens melding.

Kongsberg Gruppen venter et lavere omsetningsnivå og marginer i Kongsberg Maritime (KM) i andre halvår 2016 enn i hadde i andre halvår 2015 og første halvår 2016, mens driftsinntektene fra Kongsberg Defence Systems ventes å øke noe i andre halvår sammenlignet med samme periode i fjor og første halvår 2016.

- Som forventet preger situasjonen i offshoremarkedet oss, og gjør at organisasjonen må tilpasses ytterligere. Samtidig ser vi at strategien med å utvide leveransebredden i våre offshorerelaterte og maritime virksomheter lykkes, sier Håøy.

Vurderer kostnadstilpasning

Kongsberg Maritime hadde driftsinntekter på 2.360 millioner kroner i kvartalet. Maritime hadde en ebitda-margin på 10,0 prosent. Ordreinngangen i kvartalet var på 2.030 millioner kroner.

- Kongsberg Maritime fortsetter diversifiseringsstrategien og vi ser at det gir effekter. Aktivitetsnivået og ordreinngangen innen handelsflåtesegmentet og de ikke-offshore relaterte delene av Subsea er godt, sier Håøy.

- Innen offshore, olje og gass følger vi markedet tett, og ytterligere tilpasninger av kostnadsnivå vurderes løpende på bakgrunn av markedssituasjonen, fortsetter han.

I Kongsberg Maritime vises det til et markant fall i kontrahering av nye fartøy, som vil medføre lavere aktivitet og økt usikkerhet i dette segmentet. Marginene blir negativt påvirket av endret prosjektsammensetning, gjentar selskapet.

Restruktureringskostnadene i KM anslås nå til 120-150 millioner kroner i 2016. Til sammenligning ble de anslått til 75-125 millioner i førstekvartalsrapporten.

Varslet ny nedbemanning

Antall ansatte i Kongsberg Gruppen er redusert med 231 i kvartalet, opplyses det i kvartalsrapporten.

Det ble i august annonsert ytterligere reduksjon av antall ansatte i Kongsberg Maritime.

Ved utgangen av andre kvartal har Kongsberg Gruppen 7.417 ansatte.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: