Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Opera-sjef Lars Boilesen. Foto: Gorm K. Gaare
Opera-sjef Lars Boilesen. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Resultater

Mindre i kassen for Opera

Høyere omsetning koster.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nett- og mobilleserselskapet øker omsetningen i andre kvartal i år sammenlignet med samme periode ifjor. Høyere kostnader knyttet til inntektsdeling og restrukturering gjør imidlertid saftige innhugg i inntjeningen.

Opera Software fikk et justert resultat før skatt, av- og nedskrivninger (ebitda) på 20 millioner dollar i perioden, ekskludert engangskostnader, mot en justert ebitda på 30 millioner dollar samme kvartal året før, ifølge en melding onsdag.

Tidligere denne måneden ble det kjent at det kinesiske investeringskonsortiet ledet av Golden Brick venter å gjennomføre kjøpet av Opera Software i tredje kvartal. Kjøpesummen ble imidlertid nedjustert fra 600 til 575 millioner dollar, der virksomhetsområdene Opera Mediaworks, Opera Apps & Games og Opera TV holdes utenfor avtalene.

Les også: Golden Brick gjør justeringer i Opera-oppkjøpet

Selskapets andrekvartalsresultater var litt svakere enn guidet, mens første kvartal var sterkere. Sett under ett er første halvår i tråd med forventningene, sier finansdirektør Frode Jacobsen i Opera Software på kvartalspresentasjonen onsdag.

Selskapet gjentar helårsguidingen.

- Vi gir ikke en spesifikk guiding for tredje kvartal, og det er på grunn av den pågående transaksjonen, sier Jacobsen.

Opera Software gjentar at de ser en justert ebitda for 2016 for de tre gjenværende virksomhetsområderne på 75 til 90 millioner dollar, ifølge presentasjonsmaterialet for selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

For 2016 ventes omsetningen for de tre gjenværende virksomhetsområdene til 570-605 millioner dollar, også dette en gjentagelse.

Inkludert Consumer-virksomheten venter Opera Software en omsetning på 690 til 740 millioner dollar, og en ebitda på mellom 100 og 125 millioner dollar.

Opera Software ASA, tall i mill. dollar 2. kv 2016 2. kv 2015
Driftsinntekter 163 146
Driftsresultat -1 15
Resultat før skatt -2 8

Justert for restruktureringskostnader var driftsresultatet 2 millioner dollar (15)

Les også: - Oljeprisene vil kunne drive videre nedover

Dagens aviser på 1-2-3

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Finans Internett Teknologi Opera Software Resultater
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.