Episode 20

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank er med og forklarer hvorfor september er en så dårlig måned i aksjemarkedet. Han diskuterer med DNs børskommentator Thor Christian Jensen, kommentator Bård Bjerkholt og finansjournalist Marte Ramuz Eriksen. Skyldes det tilfeldigheter, eller kanskje at det blir færre timer med dagslys? Finansredaksjonen denne uken tar et dypdykk i finanskalenderen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Les mer:

Venter uro til rentemøte dnPlus  

Høsttendenser på Børsen dnPlus

Ruster seg for korreksjon dnPlus  

Hermanrud har ny forklaring på sesongeffekter dnPlus  

September er farlig i børsår som dette

Sjekk også hvordan aksjemarkedet har gjort det måned for måned siden 1950 her (ekstern lenke).

 

Episode 19

«Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Episode 18

Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

 

Episode 17

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Episode 16

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Episode 15

Er Pokémon Go vår tids Tamagotchi? TV 2s høye spill. Og er bunnen nådd for norsk økonomi?

 

 

Hør også alle vårens episoder av Finansredaksjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.