Torsdag solgte staten 30 millioner aksjer i Entra for 2,49 milliarder kroner, opplyses det i en melding torsdag. 

Statens eierandel gikk med det ned fra 49,7 prosent til 33,4 prosent.

- Jeg er godt fornøyd med nedsalget og måten det har skjedd på, sier næringsminister Monica Mæland (H) i meldingen.

Auksjonsprosess utenom børs

Salget skal ha skjedd gjennom en auksjonsprosess utenom børs, gjennomført etter Oslo Børs' stengetid onsdag.

Dette tilsvarer 16,3 prosent av aksjene i selskapet, og staten vil etter dette eie 61.368.893 aksjer i Entra ASA, tilsvarende 33,4 prosent av aksjene og stemmene i selskapet.

Prisen per aksje ble fastsatt til 83 kroner, og staten mottar totalt 2,49 milliarder kroner for aksjene. Kjøperne av aksjene inkluderer omtrent 200 investorer, bestående av både eksisterende og nye aksjonærer, fra Norge og fra utlandet.

Departementet vurderer transaksjonen som vellykket, heter det.

Konsernsjefen handlet

I en børsmelding torsdag opplyses det at konsernsjef Arve Regland i Entra, gjennom hans heleide selskap K9 Invest, har kjøpt 11.200 Entra-aksjer til en kurs på 83 kroner.

Etter transaksjonen eier og kontrollerer Regland 37.559 Entra-aksjer, ifølge meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: