Det John Fredriksen-dominerte næringseiendom- og kjøpesenterselskapet Norwegian Property selger eiendommen Stortingsgata 6 til det tyske eiendomsfondet Deka Immobilen GmbH for 506,6 millioner kroner, ifølge en melding tirsdag.

Eiendommen var vurdert til 489,8 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal 2016, som er når den siste eksterne verdivurderingen ble gjort.

Stortingsgata 6 er på 6889 kvadratmeter og har løpende årlige leieinntekter på 21 millioner kroner, basert på andre kvartal 2016.

Bygget er oppført i 2004, dels som nybygg mot Stortingsgata og dels som rehabilitering av gammel del mot Rosenkrantz gate. Eiendommen ligger i umiddelbar nærhet til Stortinget i hjertet av Oslo sentrum. Stortinget er også største leietaker.

Stortingsgata 6 huset inntil nylig Danske/Fokus Bank. Foto: Stian Lysberg Solum /
Stortingsgata 6 huset inntil nylig Danske/Fokus Bank. Foto: Stian Lysberg Solum / (Foto: NTB scanpix)

Norwegian Property har en eiendoms­portefølje bestående primært av ­kontorlokaler i Oslo og Stavanger, der juvelen er næringseiendommen og kjøpesenteret Aker Brygge i Oslo. Markedsverdien til selskapet er på rundt 6 milliarder kroner.

I august 2014 kjøpte skipsreder og investor John Fredriksen ­seg opp i selskapet.

Han byttet raskt ut selskapets styre og har suksessivt økt kontrollen i selskapet. Det gjorde også at tidligere storaksjonær Stein Erik Hagen kastet kortene og solgte sin andel på 12,3 prosent.

Norwegian Property har i dag tre store eier;  Fredriksen gjennom sitt private investeringsselskap Geveran Trading  (53,3 %), Folketrygdfondet (13,5 %) og oppkjøpsfondet  Niam V Prosjekt (12,3%). Fredriksen-døtrene er begge representert i styret.

Avtalen om salg av Stortingsgata 6 ventes fullført i midten av oktober i form av salg av eiendomsselskap, opplyses det i dagens melding.

Les også: Asia i dag: Varselsignal om bankkrise i Kina

Obama ser stort potensial for selvkjørende biler

Våpenprodusent sponset USA-tur for ungdomspolitikere  

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt fra DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.