Hovedaksjonær og styreleder John Fredriksen i Seadrill skal være klar til å sprøyte inn inntil 1,2 milliarder dollar i en refinansiering av rigg-kjempen,ifølge Bloomberg News, som viser til to ikke-navngitte kilder.

Fredriksen skal angivelig kunne gi Seadrill et lån på 0,8 - 1,2 milliarder dollar i et refinanseringsforslag som involverer færre enn ti banker. Ifølge samme kilder innebærer forslaget også en avdragsutsettelse til minst 2020.

Forslaget vil bli nærmere vurdert av en gruppe på 42 kreditorer og selskapets obligasjonseiere.

Fredriksens innskudd vil skje som et lån fremfor ny egenkapital fordi han anser gjeld som en mindre risikabel investering enn aksjer gitt bransjeutsiktene, opplyser kildene til Bloomberg.

Seadrill har tidligere kommunisert å skulle ha klar en refinanseringsplan for selskapets rentebærende gjeld på ni milliarder dollar innen begynnelse av desember.

Seadrill-aksjen rykker til og er i skrivende stund opp omlag 41 prosent, til 25 kroner.

Les også: - Det finnes en grense for hvor lav renten kan bli

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: