Sogn og Fjordane fylkeskommune har fredag formelt overdratt de avtalte 26 prosent av aksjene i fergerederiet Fjord1 til Per Sævik-familiens Havila, ifølge en melding

Sogn og Fjordane fylkeskommune og Havila-konsernet ble i august enige om en avtale som sikrer Havila majoritetseierskap i transportselskapet Fjord1. Avtalen innebar at fylkeskommunen solgte seg ned fra en eierandel på 59 prosent til en eierandel på 33 prosent. 

Havila eier 67 prosent av Fjord1 etter transaksjonen.

- Jeg er glad denne saken nå er løst. Vi skal være med som medeier i selskapet fremover i noen år og ser frem til et god samarbeid, sier fylkesordfører Jenny Følling i dagens melding.

Advokat Pål W. Lorentzen fortsetter som styreleder i Fjord1, mens fylkeskommunen har utpekt Vidar Grønnevik som ny nestleder, opplyses det.

Les også: Huskapper fra Nesøya avvist i Høyesterett

Se DNtv:

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert:


Antidoping Norge: - Ingenting tyder på at dette har prestasjonsfremmende effekt
Torsdag ble det kjent at Johaug har avlagt positiv dopingprøve. Langrennsstjernens urinprøve viste spor at det forbudte stoffet clostebol.
01:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.