Nordea fikk et driftsresultat på 1.148 millioner euro i tredje kvartal 2016, mot 1.033 millioner euro i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport onsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt var det ventet et driftsresultat på 1.071 millioner euro i kvartalet.

Netto renteinntekter i kvartalet var på 1.178 millioner euro (1.233), mot ventet 1.189 millioner euro.

Banken hadde netto lånetap på 135 millioner euro i kvartalet (112). Tapene var ventet til 148 millioner euro på forhånd.

Økte tap i Norge

Nordea Bank Norge fikk et driftsresultat på 1.314 millioner kroner i tredje kvartal 2016, mot 1.808 millioner i samme kvartal året før.

Det fremgår av Nordea Bank Norges kvartalsrapport onsdag.

Driftsinntektene for kvartalet er 3.202 millioner kroner, mot 3.166 millioner i samme kvartal året før..

Tap på utlån ble 679 millioner kroner, en økning på 325 millioner sammenlignet med andre kvartal 2016. Det er særlig avsetninger til gruppevise tap som øker, mens avsetninger til individuelle tap er litt redusert.

- Økningen i avsetninger til gruppevise tap reflekterer at omstillingsprosessen i oljerelaterte næringer fortsetter. Dette er et anslag for å sikre at vi har tatt høyde for omstillingen vi har sett de to siste årene med lav oljepris. Hva de reelle tapene blir, vet vi først når året og neste år er omme, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Bank Norge i meldingen.

Ren kjernekapitaldekning etter overgangsreglene, inkludert resultat for perioden, var på 16,6 prosent i tredje kvartal, en økning fra 15,3 prosent i samme kvartal i fjor.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.