Sigve Brekke har ennå ikke funnet en løsning på problemene i India.

Telenors hodepine er blant annet at mobilnettet ikke er klart for å ta unna de indiske mobilkundenes voksende etterspørsel etter mobildata.

- Utfordringene vi har hatt, er der fortsatt, sier Sigve Brekke på kvartalspresentasjonen onsdag morgen.

Vurderer alternativer

Telenor deltok ikke i en auksjon for å kjøpe seg bedre kapasitet i nettet tidligere denne måneden, en såkalt spektrumsauksjon.

- Vi har ikke spektrum for en langsiktig løsning i India, sier Brekke.

Analytikere har lenge ventet på at Sigve Brekke vil kaste kortene i India. Brekke selv har gitt  seg en deadline til nyttår for å finne en løsning.

– Vi må ha en løsning i løpet av året, sa Brekke i april.

Han ga ikke noen nye detaljer om fremtiden i India utover dette:

- Vi fortsetter å vurdere mulighetene i India, sa han til presse og investorer onsdag.

Brekke ville ikke spesifisere hvilke alternativer mobilselsakpet vurderer.

- Vi vil bare se på muligheter som skaper verdier. Vi er ikke i India av strategiske grunner. Vi er der for å skape verdier, sier han.

- Jeg kan ikke kommentere hvilke alternativer vi vurderer eller muligheter som kan dukke opp. Jeg kan bare gjenta at vår spektrumsituasjon ikke er langsiktig, sier han.

Nedskriver med fire mrd.

Telenor har 45 millioner kunder i India, men knallhard konkurranse og lave ringepriser gjør at indiske mobilkunder legger igjen meget lite hos Telenor hver måned.

En gjennomsnittlig Telenor-kunde i India ringer for rundt 12 kroner i måneden. Til sammenligning er gjennomsnittsinntekten per Telenor-kunde på 16 kroner i nabolandene Pakistan og Bangladesh.

I tredje kvartal skriver Telenor ned verdiene av mobilselskapet i India med 4,1 milliarder kroner.

- Dette er basert på nye observasjoner i det indiske markedet, sa fungerende finansdirektør Morten Karlsen Sørby på presentasjonen onsdag.

Nedskrivningene i India og også regnskapsmessige tap på eierandelene i Vimpelcom preger Telenors regnskaper for tredje kvartal.

Venter på India-exit

Analytikere har lenge ventet på at Sigve Brekke vil kaste kortene i India.

– Vi tror på en exit før jul, sa SEB-analytiker Fredrik Thoresen til DN i forrige uke.

Les mer: Nærmer seg India-exit dnPlus

Analytikerne pekte blant annet på at Telenor ikke har deltatt i auksjoner der de kan kjøpe seg bedre kapasitet i mobilnettet.

– Konkurransebildet i India er så aggressivt at det er vanskelig å få til noe uten å gå all-in, sa Carnegie-analytiker Håvard Nilsson.

Les mer: Apples Kina-mareritt fortsetter

Halv pris for Bowies Nerdrum

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.