I et direktesendt nettmøte forklarte den svenske næringslivslederen Ola Rollén seg om beskyldningene om innsidehandel mandag.

– Min samvittighet er ren. Jeg har ikke gjort noe ulovlig, sier Rollén.

Han er tilbake som toppsjef i det svenske teknologiselskapet Hexagon fra og med mandag. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding

Nyheten kommer etter at Rollén har vært varetektsfengslet i én uke i forbindelse med den pågående etterforskningen av mistenkt innsidehandel i det norske selskapet Next Biometrics. Rollén nekter straffskyld.

«Sjokk»

Under nettmøtet forklarer Rollén at hans tilknyttede investeringsselskap Greenbridge Partners, som handlet aksjer i det norske selskapet, ikke hadde «rutinene på plass» for å foreta investeringene.

Rollén understreker også at aksjonærene i Hexagon etter hans syn tror på hans uskyld.

- Det er ikke gøy å sitte i fangenskap i ti dager, og det er selvfølgelig noe jeg beklager, sier han. Han forteller at det var et «sjokk» da han ble arrestert.

Etterforskes

Torsdag forrige uke kom Rollén med følgende uttalelse om saken:

- Den siste uken har jeg, i vitneavhør med politiet, i detalj gjennomgått hendelsesforløpet som ledet frem til aksjekjøp og senere rettet emisjon i Next Biometrics ASA. Jeg føler meg trygg på at jeg ikke har gjort meg skyldig i noen ulovlig innsidehandel.

- Fremover vil jeg fortsatt samarbeide tett med den norske påtalemyndigheten i deres etterforskning, og håper på en rask avklaring i saken. Jeg ser frem til å gjenoppta mine arbeidsoppgaver som administrerende direktør i Hexagon.

Les mer om denne saken på DN.no:

Aksjerally

Den svenske næringslivsavisen Svensk avis: Slik kjøpte han aksjene som førte til siktelsen skrev forrige uke om hvordan innsidehandelen skal ha foregått:

  • Først kjøpte Greenbridge Partners 284.341 aksjer i Next Biometrics 6. og 7. oktober 2015, mens kursen var på 46–49 kroner.
  • Deretter offentliggjorde Next 9. oktober at Greenbridge ville kjøpe to millioner Next-aksjer i en emisjon til kurs 60 kroner.
  • Meldingen sendte Next-aksjen i været og den steg mer enn 80 kroner på få dager

Det er Rollén som driver Greenbridge Partners, der også Hexagon ab sin styreleder og hovedaksjonær Melker Schörling er med. De to eier 40 prosent hver av selskapet.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om innspurten på det amerikanske presidentvalget: Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til en dobbel smell.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Stem selv:

Hvem blir USAs neste president?
Hillary Clinton
Donald Trump
Poll Maker

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DVNtv:

Militsen har våpentrening før presidentvalget i USA
De trener på hvordan de skal forsvare seg dersom det blir kaos etter presidentvalget på tirsdag. Denne militsgruppa i delstaten Georgia i USA heier på Donald Trump, men frykter at Hillary Clinton vinner som følge av valgjuks.
01:25
Publisert:
 

Svinger seg over Numedalslågen
Gasellen Høyt og Lavt er Skandinavias største klatrepark.
01:53
Publisert: