Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Conan Exiles Foto: Funcom/Youtube
Conan Exiles Foto: Funcom/Youtube les mer

Børskommentar

Funcom tar det klassiske «Vi har meldt oss på en konferanse og den er veldig viktig for aksjekursen»-børsmeldingstrikset

Spillutviklingsselskapet Funcom tilhører gruppen av selskaper notert på Oslo Børs som egentlig ikke har så mye kursrelevant å melde. Et klassisk grep for slike selskaper er å sende børsmeldinger om deltagelse på konferanser. Felles for meldingene er at de har null betydning for aksjekursen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

27. februar starter en spillmesse i San Fransisco. Der har Funcom meldt seg på, og sendt børsmelding om dette.

Følg utviklingen på Oslo Børs på DN Investor.

«Funcom har i dagens pressemelding informert spillpressen om at representanter for selskapet vil delta på GDC 2017 (Game Development Conference i San Fransisco) og Pax East (i Boston) for å snakke om fremtiden for Conan Exiles,» meldte Funcom 10. februar.

Man kan lure på hvilken interesse Funcoms aksjonærer har av å få vite hvilke konferanse og messer Funcom deltar på. Motivet bak denne – og tilsvarende børsmeldinger – er selvsagt å gi noe til alle de tusenvis av daghandlere som trenger informasjon å handle på. Her er det enkelt å lage en historie om deltagelse på denne messen vil gi økt interesse om Funcoms nye spill Conan Exile, som igjen vil drive opp aksjekursen.

Men dessverre ser ikke Funcoms siste børsmeldingstriks ut til ha hatt den ønskede virkning. Siden Funcom-kursen nådde en topp på 5,37 kroner den 7. februar, har aksjen falt 25 prosent. Bare i dag faller aksjen over fem prosent. Selskapets egenkapital prises nå til rett over en milliard kroner. Det er fortsatt ganske friskt for et selskap som ikke tjener penger, ikke har gjort det på flere år og hvor prognosene for fremtidig inntjening er ganske uklare gitt historikken for tidligere lanseringer av nye spill.

Funcom er ikke alene om å ta i bruk dette børsmeldingstrikset. Det har vært spesielt populært blant farmasiselskaper i utviklingsfasen som har lite håndfast å gi til aksjonærene i form av kursdrivende nyheter. Bionor Pharma, som nå merkelig nok er blitt eiendomsselskapet Solon Eiendom, var et selskap som i flere år pepret aksjemarkedet med børsmeldinger om alt mellom himmel og jord. Selskapet kunne nesten ikke bytte bindersleverandør uten at markedet fikk vite om det. Også her var det et stort antall daghandlere som begjærlig grep alt av børsmeldinger – uansett innhold – for å handle på det.

Småaksjonærer og daghandlere elsker dette børsmeldingstrikset. Da ser det ut som om det skjer en helt masse i selskapet, og det kan man handle aksjer på.

Den klassiske måten å spille dette trikset på er først noen uker i forkant å melde at man skal delta på konferansen. Så samtidig som konferansen melder man at man er tilstede. Kun i helt kritiske tilfeller hvor man ikke har noe annet å melde, sender man til slutt børsmelding at man har vært der.

DN Ekspress

Skulle et selskap som Statoil sendt børsmelding hver gang selskapets folk deltar på en konferanse hadde det ikke vært tilstrekkelig med dagens informasjonsavdelingen på 200 personer eller så.

STATOIL ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finans San Fransisco Funcom DN Investor Oslo Børs Boston Børskommentar
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer