Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finansmannen Warren Buffett, her mens han applauderer for fjorårets presidentkandidat Hillary Clinton i Omaha. Foto: Andrew Harnik/AP Photo/NTB Scanpix
Finansmannen Warren Buffett, her mens han applauderer for fjorårets presidentkandidat Hillary Clinton i Omaha. Foto: Andrew Harnik/AP Photo/NTB Scanpix les mer

Børs

Snuoperasjon på Wall Street: Buffett 33 milliarder rikere etter Unilever-bud

USA-børsene startet i rødt, men avsluttet opp fredag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Amerikanske børser åpnet ned fredag, tydelig tynget av det globale børsfallet.

Nedgangen kom etter flere dager med bred oppgang og nye rekorder, selv om investorene tok seg en ørliten pust i bakken torsdag.

Mot slutten av ukens siste handelsdag våknet imidlertid handlelysten igjen, og investorene sendte samtlige av de toneangivende indeksene opp i positivt terreng.

En av dem som tjente store penger på oppgangen, var en av verdens rikeste forretningsmenn, administrerende direktør Warren Buffett i Berkshire Hathaway.

Marketwatch skriver at milliardæren kontrollerer mer enn 616 millioner av aksjene i næringsmiddelselskapet Kraft Heinz, noe som sikret ham fire milliarder dollar - eller cirka 33 milliarder kroner.

Kraft Heinz bekreftet fredag at det har kommet med fusjonsforslag på det nederlandsk-britiske konsernet Unilever, som har mange kjente merkevarer innen innen mat og drikke, husholdningsprodukter og personlige hygieneprodukter.

Unilever har avvist budet, som var på 143 milliarder dollar, men det ser ikke ut til å ta motivasjonen fra Kraft Heinz.

Kraft Heinz skrev i en melding før børsåpning at de ser frem til å jobbe for å komme til enighet om betingelsene for en transaksjon, til tross for avslaget.

Ifølge Reuters, anser analytikere dette som et tegn på at Kraft er åpen for å gi et høyere bud.

Det mente investorene tilsynelatende også, og sendte fredag Kraft Heinz-aksjen mer enn ti prosent opp.

Handlet Apple-aksjer

Forbes skriver at Buffett den siste tiden har økt sine aksjeandeler i it-selskapet Apple, som klatret til nye rekordhøyder mandag. 

Ifølge nettstedet, nær firedoblet han aksjebeholdningen hos teknogiganten gjennom sitt selskap, Berkshire Hathaway, som ved utgangen av 2016 var på 57 millioner aksjer.

Aksjetradere på New York Stock Exchange (NYSE) 2016 i New York, USA. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP/NTB Scanpix

Ny Nasdaq-rekord

På teknobørsen Nasdaq var det duket for enda en ny rekord: indeksen klatret til 5,838 poeng og nærmer seg stadig 6,000-tallet.

- Vi ser ut til å være tiltrukket av runde tall, sier sjefinvestor Brad McMillan i meglerhuset Commonwealth Financial Network til Marketwatch

Bedre enn ventet fra Deere

Deere leverte bedre resultat per aksje enn analytikerne ventet seg fredag. 

Omsetningen var også bedre enn analytikerne så for seg på forhånd - til tross for hva selskapet kaller «svakhet i jordbrukssektoren». 

Aksjen steg 1,01 prosent.

Mandag er det amerikanske markedet stengt i anledning Presidents Day, også kjent som Washington's Birthday.

Dow Jones: 20,624 + 0,02
S&P 500:  2,351 + 0,17
Nasdaq:
5,838 + 0,41
Finans USA Wall Street NYSE Finans Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.