Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Et av Norwegians Dreamliner-fly, her på Oslo Lufthavn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Et av Norwegians Dreamliner-fly, her på Oslo Lufthavn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix les mer

Børskommentar

Analytiker: Dette er hovedproblemet med Norwegian

Selskapet tynget en negativ Oslo Børs fredag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det var bred nedgang på Oslo Børs fredag, med størst fall for Norwegian Air Shuttle blant de mest omsatte aksjene. Europris steg etter kvartalsrapport.

Norwegian Air Shuttle-aksjen fortsatte å falle fredag, etter nedgang torsdag i kjølvannet av selskapets kvartalsrapport.

- Hovedproblemet med Norwegian er at vi ikke før i 2019 vil få vite hvor bra eller dårlig den voldsomme satsingen de nå gjør på langdistanse, og for så vidt også veksten innenfor kortdistanse, faktisk blir, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie.

- Et vekst-case

Rasch-Olsen sier Norwegian-aksjen har vært et vekst-case hvor man har ventet på en normalisering, som nå ikke ser ut til å inntreffe på en stund.

Analytiker Preben Rasch-Olsen analytiker i Carnegie. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

- Nå er det plutselig slik at denne veksten skal koste dem litt på enhetskostnader. Da blir man sittende litt i villrede og spørre seg om hvor normalisert avkastning og margin egentlig er for selskapet, sier Rasch-Olsen.

DNB Markets nedgraderer fredag sin anbefaling på Norwegian-aksjen til salg fra hold, og kutter kursmålet fra 275 til 210 kroner. 

Ellers har ABG Sundal Collier på sin side kuttet kursmålet til 200 kroner fra 240, mens Morgan Stanley gjentar kursmål på 210 kroner, ifølge Bloomberg Data.

Norwegian-aksjen falt 6,5 prosent til 246,00 kroner fredag. Torsdag falt Norwegian-aksjen 6,3 prosent.

«Priset for lavt»

Europris steg 4,9 prosent fredag, etter å ha rapportert et driftsresultat for fjerde kvartal på 286 millioner kroner mot 265 millioner kroner i samme periode året før. Det var ventet et resultat på 257 millioner kroner, ifølge Bloomberg-konsensus.

Europris oppjusterer planlagt antall nye butikker for 2017 fra 13 til 14 og venter økt omsetning og bedret resultat i 2017.

-Tallene som kom i dag var bra. Selskapet har litt sterkere topplinjevekst, og virker å være litt bedre på drift. De leverte som de skulle, sier Rasch-Olsen.

Rasch-Olsen mener fredagens positive utvikling i Europris-aksjen først og fremst viser at aksjen har vært priset for lavt i det siste.

- Aksjen har vært svak lenge og mye svakere enn børsen ellers. Dette er en sunn reaksjon på at selskapet viser at de er på ballen. Europris har signert opp masse nye lokasjoner for nye butikker i år, og er i henhold til trend. Da er aksjekurs på 34 kroner lavt, sier Rasch-Olsen til TDN Finans.

Svak oppgang for sjømat

De fleste oppdrettsselskapene la frem resultater for fjerde kvartal denne uken. Alle selskapene opplevde kursfall på rapporteringsdagen og de påfølgende dagene, med fra unntak av Grieg Seafood, som steg nesten fem prosent torsdag.

Alle selskapene er enige om at tilbudsveksten av laks i markedet er ventet til om lag to prosent i 2017, som er det samme som Kontali Analyses estimat.

Sjømat-indeksen på Oslo Børs steg 0,1 prosent fredag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,74 prosent til 687,63 poeng, omsatt for 3.601 millioner kroner.


NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finans Norwegian Europris Oslo Børs Børskommentar
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer