Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Oslo Børs. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Oslo Børs. Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

Børskommentar

- Investorer roterer ut av en mer usikker oljesektor og inn i andre sektorer

Oslo Børs med nok en ny toppnotering tirsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg til ny toppnotering tirsdag, ledet an av blant annet DNB, Marine Harvest og Orkla. Aker Solutions la frem resultater for første kvartal tirsdag og aksjen falt noe tilbake.

Analytiker Marius Gaard i Swedbank og analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets mener at en viktig driver for hele lakseoppdrettssektoren er svekkelsen av kronen mot euro.

- Man skal ikke undervurdere euro/krone-effekten, den slår inn i hele sektoren. Marine Harvest har mange av kostnadene i norsk krone. Svak kroner er fordelaktig for alle oppdretterne, sier Tønseth til TDN Finans.

Sektorrotasjon

Han mener sektorrotasjon kan være én av årsakene til kursoppgang i blant andre Marine Harvest, som steg 1,7 prosent til 153,00 kroner tirsdag.

- Investorer roterer ut av en mer usikker oljesektor og inn i andre sektorer, som for eksempel laks, sier han.

Marine Harvest legger frem resultater for første kvartal onsdag klokken 06:30. Mye av rapporten er kjent gjennom oppdateringen som kom 20. april, og Tønseth mener at overraskelsen i morgen blir utbytte. Han tror et utbytte på mellom 2,80 og 3,00 kroner per aksje er realistisk.

- Med tanke på at nettorentebærende gjeld var lav og at kvartalet i seg selv var sterkt kan det tyde på at utbytte blir i det høyere sjiktet av det markedet ser for seg, sier han.

Svakere enn ventet

Aker Solutions la tirsdag frem tall for første kvartal og resultatene var noe svakere enn ventet, med blant annet ebitda på 355 millioner kroner, ni prosent under SME Direkts konsensusestimat.

Selskapet venter å ha gjennomført kostnadsreduksjoner på ni milliarder kroner ved utgangen av 2017. 

Finansdirektør Svein Stoknes i Aker Solutions tror på oppsving for selskapet i 2018.

-Vi er nå mer enn to tredjedeler på vei til å kunne gjennomføre 2015-arbeidet vårt 9 milliarder kroner billigere, sier Stoknes.

Aker Solutions-aksjen falt 1,4 prosent til 46,90 kroner tirsdag.

DNB løftet børsen

Innen den norske banksektoren har Morgan Stanley oppgradert sin anbefaling på DNB-aksjen til «overweight» fra «equal-weight», og oppjustert kursmålet på aksjen til 165 kroner fra 139 kroner.

Meglerhuset oppgir et stabiliserende makrobilde og oljeprisen som grunnlag, og skriver at selskapets innbitte fokus på restrukturering kan lede til et kutt i tapsguidingen.

DNB trakk hovedindeksen mest i positiv retning og steg 2,5 prosent til 146,20 kroner tirsdag.

Ellers la Orkla tirsdag frem et justert driftsresultat på 900 millioner kroner for første kvartal tirsdag.

Selskapet kom ikke med ytterligere informasjon om en beslutning rundt Sapa, men konsernsjefen uttalte til TDN Finans at selskapet selv ikke hadde bidratt til mandagens DN-artikkel der det ble uttalt at Sapa kan være på vei mot børs.

Orkla steg 1,4 prosent til 80,55 kroner tirsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,92 prosent til 719,50 poeng, omsatt for 4.224 millioner kroner.

Finans Oslo Børs Børskommentar
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.