Eiendomsselskapet Tom Hagen Eiendom as, som har drevet bygg og eiendomsforvaltning i 28 år, hadde driftsinntekter på 126,8 millioner kroner ifjor, og et overskudd før skatt på 93,1 millioner, skriver Finansavisen.

-Vi hadde et hyggelig år ifjor, men dette må betraktes som ekstraordinært ved at vi solgte en stor tomt til Posten Norge. Det har vært mange tøffe år tidligere, sier Hagen til avisen.

-Boligkrakk skjer over natten
Tom Hagen er som flere andre profilerte eiendomsaktører bekymret for utviklingen i det kokende eiendomsmarkedet.

Hagen tror inflasjonen er høyere enn det som gjenspeiles i indeksene som legges frem, og frykter at rentebanen til Norges Bank på heves.

-Medisinen mot inflasjon er renter, og denne har sterke bivirkninger i bygg/anlegg. Jeg har opplevd krakk før, og det skjer over natten, sier Hagen til Finansavisen.

Dårlig kvalitet
Hagen sier prisene er svært høye nå, og at dårlig kvalitet har blitt avdekket i en god del prosjekter.

-Mindre entreprenører har begynt å gå konkurs, og i sum kan dette føre til at långiverne kan få problemer, sier Hagen til avisen.

Kapital verdsatte Hagens formue til 650 millioner kroner ifjor.





(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.