- En rimelig fair avtale, sier Remmereit om avtalen selskapet hans, Life Capitol har fått med røkkekontrollerte Aker.

Ved salget av Life Capitols eierandel i Natural hanker Remmereit og co inn et tresifret millionbeløp. Den ferskeste transaksjonen er verdt drøye 111 millioner kroner.

-Hvordan skal du feire salget?

- Det blir vel med litt ekstra meierismør på brødskiva og så en ekstra treningsøkt, sier helsekostgründeren som startet forretningseventyret sitt i 1989.

- Jeg tror vi startet med minimum aksjekapital. Det er jo en stund siden 89, og det er litt vemodig å foreta en slik transaksjon, men jeg tror alle er tjent med det.

Som en del av avtalen med Røkke-kontrollerte Aker vil Life Capitol få oppgjør i Aker BioMarine-aksjer når selskapet blir opprettet. I tillegg vil Remmereits selskap bidra med sin kompetanse og sine ressurser i den videre utviklingen av Aker BioMarine.

Går inn i styret
Remmereit er sterk i troen på "life science"-segmentet, og er på stadig jakt etter ingredienser som kan gi en positiv effekt på kropp og helse. Selskapet hans vil i ehnhold til avtalen med Aker få en styreplass i aker BioMarine så lenge selskapet beholder minst 25 prosent av de aksjene de mottar i vederlag for sin andel i Natural.

- Kan bli spennende
- Det er en grei avtale. Jeg tror Aker BioMarine har gjort et godt kjøp, og vil være tjent med teknologien. Det lå i kortene at Natural skulle inn i en litt større industriell sammenheng. Det at det ble Aker er fordi de har fokus på marineråstoff som det ser ut til at de vil satse seriøst på . Krillbiten kan bli veldig spennende, sier Remmereit.

Da Røkke opprinnelig kom med tuilbud om å kjøpe alle aksjene i Natural i september, solgte Remmereits selskap halvparten av sine aksjer til tilbudsprisen på 35 kroner per aksje. Dette sørget for en salgsinntekt på 70 millioner kroner. Hvorvidt Life Capitol har en avtale som sikrer høyere pris nå som Aker økte tilbudet med 63 prosent, vil ikke Remmereit ikke kommentere.

- Jeg tror jeg skal hold meg til det som står i børsmeldingen, er alt Remmereit vil si.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.